James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Een Interview met Fergus Fleming

Een Interview met Fergus Fleming

tumb-ian-flemingFergus is een neef van Ian Fleming. Hij geeft weinig interviews maar is openhartig over zijn bekende oom.

 

 

Fergus Fleming is mededirecteur van Ian Fleming Publications. Daarnaast is hij ook een volle neef van Ian Fleming. Vader van James Bond en al zijn avonturen in boekvorm. De Amerikaanse cultuur website When Falls the Coliseum had een interview met hem. Hij was er zeer openhartig in en vertelde natuurlijk over zijn oom maar ook over andere bezigheden.

De verslaggever heeft vooral vragen gesteld over wat Fergus Fleming van de Ian Fleming Centenary uit 2008 vond. Zo vroeg hij aan Fleming wat in zijn ogen het mooiste evenement was en wat hij nog meer hierover wilde vertellen:

Persoonlijk vond ik de lancering van het boek Devil May Care van thrillerschrijver Sebastian Faulks een hoogtepunt. Het Ian Fleming gala dat in november 2008 werd georganiseerd was van een uitmuntende kwaliteit. Ik ben blij dat mijn oom op zoveel verschillende manieren is geëerd.”

500-265-Ian fleming first editions 001

De tentoonstelling in het Imperial War Museum kreeg ook zijn goedkeuring: “Ian zou het prachtig hebben gevonden. Hij groeide op kort na de Eerste Wereldoorlog en heeft gediend in de Tweede Wereldoorlog. Na zijn avonturen tussen 1940-1945 heeft hij een prachtig fictiefiguur kunnen bedenken. Die hij in de Koude Oorlog liet spelen.”

“Zijn vader en broer waren actief in het Britse leger tijdens WOII en hebben het niet gered. Ze stierven voor hun volk. Het museum is de beste plek voor een viering van zijn werk en leven.”

Fleming schreef niet alleen over James Bond. Hij schreef meerdere andere boeken en ook een kinderboek getiteld Chitty Chitty Bang Bang. Dit boek is verfilmd en is een musical geworden.

The Diamond Smugglers en Thrilling Cities zijn ook bekend. Het eerste boek gaat over een grote diamantensmokkel zaak. Een waargebeurd verhaal. In Thrilling Cities bespreekt Fleming steden waar hij voor zijn journalistieke werk is geweest.

250-350-boek-the diamond smugglers

Fergus hierover: “Dit waren fantastische boeken. Vooral het boek over de diamantsmokkel sloeg aan en werd veel verkocht. Helaas werden deze werken flink overschaduwd door de James Bondromans. Zonde.”

Het gehele interview met Fergus Fleming door Paul Davis staat op de website van When Falls the Coliseum en is een aanrader.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken