James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Algemene Boekenupdate

Algemene Boekenupdate

tumb-boekenMet onder meer: Young Bond, The James Bond Ecyclopedia van John Cork en Colin Schultz plus het boek Choise Of Weapons: Three 007 Novels van Raymond Benson.

 

Young Bond
De release van het nieuwe Young Bond boek is niet ongemerkt gebleven. Een aantal boekwinkels in Engeland leverde het boek al eerder en via Ian Fleming Publications Ltd. werden exclusieve gesigneerde exemplaren verkocht. Volgens de IFP waren de gesigneerde exemplaren rond het middaguur al helemaal uitverkocht. Wanneer Danger Society: The Young Bond Dossier in het Nederlands verschijnt, is niet bekend.

young-bond-goudstorm

Gisteren werd bekend dat het Young Bond boek Hurricane Gold (Goudstorm) als audioboek komt te verschijnen. In maart 2010 verschijnt in de Verenigde Staten de audioversie van Blackstone Audio. De drie eerste boeken van de serie werden uitgebracht door Random House Listening Library. Hurricane Gold wordt voorgelezen door Gerard Doyle.

Eerdere Young Bond verhalen werden voorgelezen door schrijver Charlie Higson en Nathaniel Parker. Het boek verschijnt op 6 CD’s of als download. Prijzen zijn nog niet bekend. De Nederlandse versies van de Young Bondboeken zijn nog niet als luisterboek verschenen.

The James Bond Encyclopedia

In de Verenigde Staten is hij eindelijk verschenen: de 2e editie van de James Bond encyclopedie. Het boek is al langer te verkrijgen in Engeland en is een vernieuwde versie van het eerste boek. De laatste editie is bijgewerkt tot en met de laatste film Quantum Of Solace. De Nederlandse uitgever heeft al eerder tegenover James Bond Nederland laten weten dat er geen nieuwe versie in het Nederlands verschijnt. De 2e uitgave van het boek is in Nederland verkrijgbaar voor € 29,95.

520-265-james bond encyclopedia 2007-2009

The History Of 30 Assault Unit: Ian Fleming’s Red Indians

Dit boek is een vervolg op Ian Fleming’s Secret War, geschreven door Craig Cambell. De 30 Assault Unit is een groep mariniers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ian Fleming was de bedenker van deze groep en was ook het brein achter de vele acties die de groep in bezet gebied maakte gedurende de oorlog.

In het eerste boek ging het vooral over de rol die Fleming speelde in de gehele oorlog. Het tweede boek gaat dieper in op de unit die hij heeft opgezet. De 30 Assault Unit kreeg tijdens de oorlog al snel de naam Red Indians mee. De prijs van het boek zal rond de € 19,95 liggen.

Als u meer wilt weten over de Red Indians dan kunt terecht op een website die hierop gericht is via deze link.

250-350-boek-30-au

Choice of Weapons: Three 007 Novels

Vanaf afgelopen week is het tweede boek met de verzamelde werken van Raymond Benson in de voorverkoop gegaan. Net als het vorige deel bevat dit boek drie James Bond verhalen. Choice of Weapon bevat de volgende verhalen: Zero Minus Ten (1997), The Facts of Death (1998), The Man With The Red Tattoo (2002) en de twee korte verhalen Midsummer Night’s Doom en Live At Five (beide uit 1999). Het boek zal pas verschijnen in augustus 2010, bevat 864 pagina’s en wordt uitgegeven als paperback.

250-350-choice of weapons

Nightbird

Het laatste deel uit de geïllustreerde James Bond verhalen, Nightbird, is beschikbaar in de voorverkoop. Het boek, ook dit keer uitgegeven door Titan Books, zal op 26 maart 2010 verschijnen. Nightbird is het laatste boek uit de serie, die in 2007 begon. Het boek bevat het verhaal Hot-Shot en Ape Of Diamonds en  sluit daarmee de serie van 52 James Bond verhalen af.

Niet alle boeken zijn meer te verkrijgen. Maar voor de liefhebbers is er goed nieuws: Titan Books is begon om alle verhalen in omnibussen uit te geven. De eerste hiervan is al verkrijgbaar.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken