James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » € 32,4 miljoen aan auto’s gesloopt voor Spectre

€ 32,4 miljoen aan auto’s gesloopt voor Spectre

En dat is met recht een fors bedrag. Voor de achtervolging aan het begin van de film Quantum Of Solace (2008) schreef de crew in nog geen drie minuten ruim tien Aston Martins DBS en een flink aantal Alfa Romeos van het type 159 af. Een bedrag werd daar nooit voor vrijgegeven. Maar bij Spectre is dit anders meld Autoblog. (Spoilers! Klikken op eigen risico!).

Volgens Gary Powell, Stunt Coördinator, ging het bij Spectre om een bedrag van £ 24 miljoen aan Aston Martins DB10, Jaguars C-x75, Land Rovers Defender, Range Rovers SVR en andere voertuigen. Het grootste bedrag komt voor rekening van de DB10 en de C-x75.

Deze auto’s zijn gebruikt bij een achtervolging door de straten van Rome en reden soms met snelheden van 180 kilometer per uur. De kosten voor deze auto’s liep met name op omdat het speciaal ontwikkelde auto’s zijn die niet voor de consument zijn bedoeld. Bovendien werden alle DB10`s, C-x75s, Defenders en SVRs voorzien van allerhande veiligheidssystemen.

Daniel Craig (007) en Dave Bautista (Mister Hinx) reden bijvoorbeeld niet zelf in de DB10 en C-x75 omdat dat veel te gevaarlijk was. De stunt crew bouwde een extra stoel met bediening op het dak van de auto om ervoor te zorgen dat de acteurs op hoge snelheid toch in beeld konden zijn.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken