James Bond Nederland
Home » Nieuws » Bondstars Chitty Chitty Bang Bang-event

Bondstars Chitty Chitty Bang Bang-event

Dit jaar is het de 50e verjaardag van de kinderfilm Chitty Chitty Bang Bang. Het is de verfilming van het kinderboek dat Ian Fleming, geestelijk vader van James Bond, voor zijn zoon Casper schreef.

Reden voor Bondstars om een event over deze film op de Pinewood Studios te organiseren. Voor Bondfans heilige grond want hier worden de James Bondfilms opgenomen!

Bond-connectie

Het boek en de film Chitty Chitty Bang Bang hebben veel met James Bond gemeen. Zo is het verhaal door Ian Fleming in 1961 geschreven en werd het in oktober 1964 gepubliceerd door Jonathan Cape. De uitgever van de huidige James Bond-boeken. Spijtig genoeg heeft Fleming het boek nooit gezien. Hij overleed begin 1964.

In 1968 werd het boek verfilmd. Het was min of meer logisch dat Albert R. Broccoli, producenten van de Bondfilms, de film ging produceren. Hij was op dat moment net klaar met You Only Live Twice, de vijfde James Bond-film.

Het scenario van de Bonefilm werd geschreven door de Engelse auteur Roald Dahl, bekend van de kinderboeken De Heksen en Sjakie en de Chocoladefabriek. Dahl werd ook aangetrokken voor het script van de Chitty Chitty Bang Bang-film.

Een andere link met de James Bond-franchise zijn de  twee castleden. Desmond Llewelyn, beter bekend als ‘Q’, vertolkte de rol van Coggins. De slechterik van het verhaal, Baron Bomberst, werd vertolkt door Gert Frobe, aka Goldfinger in de gelijknamige film uit 1964. Hieronder de titelsong voor een vrolijke noot.

Evenement

Het evenement ter gelegenheid van de 50e verjaardag wordt georganiseerd door Bondstars.com op 18 november dit jaar. Zij organiseren ook jaarlijks het 007-evenement op het terrein van Pinewood Studios. Aangezien de film Chitty Chitty Bang Bang daar ook deels is opgenomen, wordt het evenement ook daar georganiseerd.

Details zijn nog niet bekend, maar het zal een goed gevulde dag worden, waarbij de originele vliegende auto uit de film acte de présence geeft. Daarnaast zijn er cast- en crewleden aanwezig en wordt de film vertoond in The John Barry Theatre.

Natuurlijk mag een lunch in de Pinewood Ballroom niet ontbreken. De middag zal er een toer zijn waarbij de filmlocaties op Pinewood Studios bezocht worden. De dag wordt afgesloten met een Chitty quiz. Voor de liefhebbers is er gedurende de dag de mogelijkheid om memorabilia van de film te bemachtigen. Meer informatie is er op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie: www.bondstars.com

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.