James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond 25: Stuntmannen druk aan het repeteren

Bond 25: Stuntmannen druk aan het repeteren

Bond fans beginnen ongeduldig te worden. En niet zonder reden. Na al die negatieve nieuws perikelen die in 2018 op ons af kwamen, mag het menigeen niet verrassen dat er altijd meer ‘onheil’ op de loer kan liggen. De motivatie van onze dienstdoende Bond producers lijkt dan af en toe ook wat weggezakt te zijn.

Yves Girard © Instagram-account Yves Girard (2018)

Maar vergeet niet dat een Bond productie door al deze pauzes en vertragingen helemaal de mottenballen in gaat zitten. Integendeel, onofficieel (dus niet zijnde het communicatie- kanaal 007.com) zijn er in het huidige social media tijdperk altijd wel leden van de Bond crew die iets op Instagram zetten. Officieel of onofficieel maakt dat dan niet meer uit, want er is dan beeld van échte werkzaamheden achter de schermen van Bond 25.

Stuntman Yves Girard druk bezig met ‘doodvallen’

Zo ook in het geval van stuntman Yves Girard. De Franse stuntman werkte al mee aan het stuntteam voor SPECTRE (2015) onder leiding van Greg Powell. Voor Bond 25 neemt Olivier Schneider de taken over van Powell; hij is de nieuwe stunt coördinator supervisor. In dit team is ook Girard weer van de partij als assistant stunt coördinator van Olivier Schneider. En gisteren was Yves Girard dus druk aan het repeteren voor de nieuwe Bond-film. Gezien de locatie lijkt dat plaats te vinden in, hoe kan het ook anders, de Pinewood lot in Buckinghamshire.

Stuntteam “SPECTRE” o.l.v. stunt coördinator Greg Powell © Anderson & Low (2016)

Een al leuk filmoeuvre

Overigens bevestigde Girard 13 januari via z’n Instagram account al dat hij was opgeroepen voor Bond 25. De blijdschap was zienderogen aanwezig toen Girard een mooie foto maakte van Piccadilly Circus in Londen. Yves Girard werkte naast SPECTRE ook mee aan de actiefilms Safe House (2012), Furious 6 (2013), The Rhythm Section (2018) en Taken (met de afgelopen week in opspraak geraakte Liam Neeson).

© Instagram-account Yves Girard (2019)

Gert Waterink

Gert werd al op vroege leeftijd geprikkeld door het intense schatergelach van zijn vader bij het zien van een James Bond-film. Rond z’n tiende zag hij zijn eerste Bond-film op TV, You Only Live Twice. De rage was begonnen. Zijn favoriete film is On Her Majesty’s Secret Service, maar in het Daniel Craig-tijdperk weet hij niet welke film beter is: Casino Royale of Skyfall. Gert heeft als andere grote passie (film)muziek en verzamelt veel boeken over films, en natuurlijk Bond.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • De repetities zijn hier in de R of de S stage, direct naast The Stanley Kubrick Building waar de productie kantoor houdt.

BoekenBoeken