James Bond Nederland
Home » Nieuws » Bond 25: Noorse filmlocatie in aanbouw?

Bond 25: Noorse filmlocatie in aanbouw?

Er is activiteit in het Noorse dorpje Hakadal wat op ongeveer 40 kilometer ten noorden van Oslo ligt. Vorige maand keurde het Noorse filmfonds een subsidie aanvraag van B25 Ltd goed.

Volgends de Noorse website VG gaat het om sets in aanbouw voor de vijfentwintigste nog naamloze James Bond-film. Op de foto’s zien we werklui die druk bezig zijn om een houten huis te bouwen.

© Varingen, 2019

Sneeuw?

Uiteraard valt de vele sneeuw op. Gaan we James Bond na SPECTRE (2015) weer in sneeuw zien? Als de berichten van VG kloppen is dit onvermijdelijk. Al moet men wel starten met de opnames om nog sneeuwzeker te zijn!

Volgens de plaatselijke krant Varingen in Hakadal vragen inwoners zich af of de werkzaamheden in hun dorp met opnames voor de James Bond-film te maken hebben. Het terrein wordt sterk beveiligd. De gemeente Nittedal geeft geen enkel commentaar.

© Varingen, 2019

We zijn een overeenkomst aangegaan met een klant die op dit gebied een soort activiteit van tijdelijke aard wil uitvoeren. Ik kan er niet meer over vertellen.

Vastgoedontwikkelaar Per Einlar Eriksen

Voor het bouwterrein zijn alle benodigde vergunningen verleend. Dat zegt vastgoedontwikkelaar Per Einlar Eriksen. Het gaat om tijdelijke activiteiten. Wat deze precies inhouden is op een passage over de toegang voor gemotoriseerd verkeer na onduidelijk.

© Varingen, 2019

Een medewerker van het Noorse filmfonds heeft een duidelijke opdracht meegekregen; Hij mag er niets over zeggen. “Er geld een geheimhoudingsplicht”; zegt hij.

Noorwegen steeds waarschijnlijker

Noorwegen lijkt steeds meer echt een locatie voor de vijfentwintigste James Bond-film te worden. Er is sinds het begin van de productie door EON Productions in 2017 met nog geen woord over eventuele locaties gerept.

Bond-fans van over de hele wereld wachten na twee jaar vol onduidelijkheid rond releasedata, regisseurs en castleden op goed nieuws. Dat kregen ze de afgelopen periode zeker niet.

Zo stapte regisseur Danny Boyle samen met scenarioschrijver John Hodge op en werd de film vertraagd.

Een nieuwe regisseur, Cary Joji Fukunaga, vond men na een maand. Afgelopen week kwam er nog eens bijna twee maanden vertraging bij.

Bond 25 kent nu een wereldpremière datum van woensdag 8 april 2020. Nederland volgt een dag later. De productie start op maandag 4 maart 2019.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

2 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.