James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond 25: Emma Stone, Dakota Johnson & Sassi di Matera

Bond 25: Emma Stone, Dakota Johnson & Sassi di Matera

Je kon er vergif op innemen dat februari een wat drukker maandje zou kunnen worden voor wat betreft nieuws over Bond 25. En na het Noorse nieuws van vorige week, doen nu twee lokale kranten in Zuid-Italië een duit in het zakje. Want drie belangrijke namen worden daarin genoemd: Stone, Johnson en Matera.

Gistermiddag publiceerden de lokale nieuwswebsite van de stad Matera en de lokale krant Corriere Del Mezzogiorno (eigendom van de grootste krant van Italië, de Corriere Della Sera) namelijk essentieel nieuws over de aankomende Bond-film.

Dakota Johnson & Barbara Broccoli tijdens de Academy Of Motion Pictures Arts & Sciences “Women In Film” Lunch © Getty Images (2018)

Twee Amerikaanse actrices

Zo kwam Sassil Live voor het eerst op de proppen met twee nieuwe namen van actrices naast die van de al eerder genoemde Léa Seydoux. Oscar-winnares Emma Stone (La La Land, The Favourite) en Dakota Johnson (Fifty Shades Of Grey, Suspiria) zouden namelijk aan de cast zijn toegevoegd. De keuzes zouden van Bond 25 een echt Amerikaans onderonsje maken. Zo heeft Bond 25 regisseur Cary Fukunaga afgelopen jaar Emma Stone goed leren kennen op de set van Netflix serie Maniac (al schijnt La Stone wel een zeer vol filmschema te hebben voor 2019). Ook Dakota Johnson, de dochter van actrice Melanie Griffith en acteur Don Johnson, is een volbloed Amerikaanse.

De Corriere Della Mezzogiorno voegde daar nog aan toe dat er in het uiteindelijke scenario van Bond 25 (Neal Purvis, Robert Wade, Paul Haggis, Fukunaga) ruimte is vrijgemaakt voor niemand minder dan……Christoph Waltz.

Amerikaanse actrice Emma Stone tijdens gala screening van “La La Land” © Dave J Hogan/Getty Images (2017)

Een Italiaanse locatie

Even zo interessant is het feit dat het juist twee Italiaanse media outlets zijn die met dit Bond 25 nieuws aan komen zetten. Want volgens beide bronnen gaat Bond 25, net als in SPECTRE uit 2015, Italië aan doen. De wijk Sassi in het stadje Matera om precies te zijn. De beroemde uitgehouwen woningen in de daar bekende Sassi-grotten –UNESCO-werelderfgoed- zouden daarbij ook gefilmd worden. Een gedeelte van deze grotten wordt nu uitgebaat door hotelketen Sextantio le Grotte. Matera ligt niet heel ver van de steden Napels en Bari in de hiel van de Italiaanse laars.

Het stadje is overigens geen onbekende filmlocatie. In de culturele hoofdstad van Europa in 2019 werden namelijk eerder door de crews van Mel Gibson’s controversiële The Passion (2004), de remake van Ben Hur (2016) en het kassucces Wonder Woman (2016) belangrijke scènes opgenomen. De actiefilm Veloce Come Il Vento (2016), het Italiaanse antwoord op The Fast And The Furious, nam notabene racescènes op in de wijk Sassi.

Overigens vermeldt de Corrierre Della Mezzogiorno dat deze locatie afgelopen zomer is gescout door het toen nog kleine kernteam o.l.v. regisseur Danny Boyle. Regisseur Fukunaga zou er dus voor kiezen om deze locatie alsnog aan te doen. Volgens Sassi Live begint men al begin april met filmen in Zuid-Italië van substantiële scenes uit het 25e Bond-avontuur.

Scène uit de Italiaanse actie-film “Veloce Come Il Vento” © Fandango, Rai Cinema & 01-Distribution (2016)

Andere belangrijke data

Onze collega’s van Archivo007 vermeldden op dezelfde dag ook nog enkele andere interessante data en locatie-opties voor Bond 25. Dat nieuws kon niet meteen onderbouwd worden met verdere bronnen en zal dus even met een korrel zout genomen moeten worden (begin 2018 was de Spaanse Bond-fanclub ervan overtuigd dat Christopher Nolan Bond 25 zou gaan draaien), maar gezien de officiële startdatum van principal photography, 4 maart, is het toch even het vermelden waard.

Hotel ‘Sextantio le Grotte’, Matera, Zuid-Italië © voyage-insolite.com (2014)

Zo is acteur Daniel Craig inmiddels al in Londen en gaat hij volgens de Bond-broeders van Archivo007 vanaf morgen beginnen met de repetities in de Pinewood Studios, Buckinghamshire. Alle sets zouden al klaar zijn en de second unit o.l.v. Alexander Witt zou dus al kunnen filmen. Hoogstwaarschijnlijk is de second unit daar al lang en breed mee bezig. Associate producer Gregg Wilson zou ook niet stilzitten, want hij is met een unit gespot in Jamaica (GoldenEye?).

Natuurlijk wacht menig Bond-fan op de persaankondiging van Bond 25 waarbij de titel, bovenstaande cast en crew en filmlocaties officieel aan de wereldpers voorgesteld worden. Volgens Archivo007 moet dat in de derde of laatste week van februari gebeuren. Officieel of niet, het ligt natuurlijk wel in de lijn der verwachtingen dat februari ons grotere Bond 25 nieuwtjes op gaat leveren.

Matera met een overzicht van de oude wijk Sassi © Wikipedia (2015)

Al met al mooi nieuws voor de James Bond-liefhebber. Waarbij we in het artikel al aangeven dat niets van dit alles door productiemaatschappij EON Productions is bevestigd. We houden je, zoals altijd, op de hoogte rond verder Bond 25 nieuws. Stay tuned!

Gert Waterink

Gert werd al op vroege leeftijd geprikkeld door het intense schatergelach van zijn vader bij het zien van een James Bond-film. Rond z’n tiende zag hij zijn eerste Bond-film op TV, You Only Live Twice. De rage was begonnen. Zijn favoriete film is On Her Majesty’s Secret Service, maar in het Daniel Craig-tijdperk weet hij niet welke film beter is: Casino Royale of Skyfall. Gert heeft als andere grote passie (film)muziek en verzamelt veel boeken over films, en natuurlijk Bond.

ReizenReizen

2 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Vraag me nu even af of Daniels vrouw wel zo gelukkig is met de komst van de oogverblindende Emma Stone…
    En Dakota Johnson lijkt verrassend veel op Sophie Marceau als Elektra King in The World Is Not Enough (1999). Ze pakken wel uit, als dit allemaal doorgaat.

    Well, de Italiaanse economie kan wel een boost gebruiken. Toerisme gaat daar in 2020 vast wat aan bijdragen. EON zal wel te horen hebben gekregen dat de Sassi-grotten als het even kan wel overeind moeten blijven staan 🙂

    En Christoph Waltz krijgt geheel tegen de verwachting in een nieuwe kans om te laten zien wat hij kan. Mogelijk dat de schrijvers (op mijn advies) in een Amsterdamse koffieshop inspiratie hebben opgedaan voor een beter script. Want dat brak schurk Waltz natuurlijk mede op in Spectre. Hij werd feitelijk door het duo Neal Purvis and Robert Wade onderuit gehaald, in plaats van door Bond.

  • Even op Google map gekeken wat die grotwoningen van Sassi di Matera precies voorstellen. Krankzinnige omgeving. Het is te hopen dat ze dit werelderfgoed alsnog op film gaan schieten.

BoekenBoeken