James Bond Nederland
Home » Nieuws » Bijzondere 007-adventskalender aangekondigd

Bijzondere 007-adventskalender aangekondigd

Het is nog wat vroeg in het jaar, maar de eerste kerstartikelen komen er weer aan. Misschien nog niet in je lokale supermarkt, maar wel al op de 007Store. Sinds vandaag is daar een gelimiteerde adventskalender te bestellen. Met 12 – vreemd genoeg niet 24 – vakjes kun jij in december jezelf verrassen!

A flavour of the contents“, zo omschrijft de 007store deze adventskalender. Hij bestaat dus uit 12 vakjes en tot zo ver bekend allemaal met een inhoud van verschillende James Bond-films. Ik zet de items voor je op een rijtje:

Casino Royale rekwisieten pokerchip. This is the big one, 007! Het gaat hier om een pokerchip die daadwerkelijk op de set gebruikt is. Geen replica dus. De chip op de foto is er eentje van 500 dollar en ik neem aan dat dit allemaal dezelfde zullen zijn in het pakket. Er wordt een Bond Archive-certificaat van echtheid bijgeleverd.

Gouden kogel replica. Alle Bond-fanaten zijn bekend met het iconische pistool van Scaramanga. Maar dat pistool moet natuurlijk geladen worden met een gouden kogel. Deze gouden kogel is een directe kopie van het origineel uit The Man With The Golden Gun (1974), gegraveerd met het codenummer van James Bond en omhult met 24-karaat bladgoud.

Kamal Khans gelukkigs dobbelstenen. Geïnspireerd om de dobbelstenen uit de backgammon scène uit Octopussy (1983), is dit een paar dobbelstenen waarmee je altijd zes gooit. De verzwaarde dobbelstenen van Kamal Khan komen jou misschien ook nog een keer goed van pas! Wie overigens nog niet de 007-editie van het backgammon spel heeft (€ 5.800,–) kan daarvoor ook nog steeds terecht op de website van 007Store.

Zijden pochet met Dr. No patroon. Dit zwarte pochet is voorzien van paarse stippen en wordt opschreven als hand-rolled and stitched seams, printed with Maurice Binder’s colourful dot design.

James Bond x Charbonnel et Walker chocoladereep. Charbonnel et Walker is een oud chocoladebedrijf uit Londen, dat is ontstaan na een aanmoediging van Albert, de Prince of Wales. (Later werd hij koning onder de naam Edward VII.) Op deze reep is production artwork van You Only Live Twice (1967) te vinden.

Verder ziet het er uit dat er in de kalender nog voorzien is van een set rode sokken van The London Sock Exchange, een Golden Gun-magneet en een metalen maatbeker op de perfecte Martini (shaken, not stirred) te maken tijdens de feestdagen

Prijs, bestelling en levering

Een James Bond-fan ben je niet voor je portemonnee, maar dat is oud nieuws. De high luxury merken die verbonden zijn aan de films, zijn ook verbonden aan de webshop. Dit geintje kost je dan ook veel geld. Net geen 200 pond, maar krijg je wél veel voor terug. Vooral de pokerchip en de gouden kogel spreken mij en waarschijnlijk elke andere 007-fanaat erg aan. De adventskalender is maar gelimiteerd beschikbaar (opgave niet bekend) en vanaf mid-september te bestellen op de online 007store.

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

2 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.