James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bahamian Tribute Award voor Gavin McKinney

Bahamian Tribute Award voor Gavin McKinney

Gavin McKinney werkte als onderwater cinematograaf mee aan vele James Bondfilms. Ook was hij stuntdubbel voor 007 in een aantal producties.

 

Eind 2009 is Gavin McKinney geëerd op het 2009 Bahamas International Film Festival. Hij maakte vele opnames voor onderwater producties. In zijn filmografie welke meer dan vijftig projecten beslaat vallen de James Bondfilms op. Gavin werkte ondermeer mee aan de volgende producties:

  • The Spy Who Loved Me uit 1977,
  • Moonraker uit 1979,
  • For Your Eyes Only uit 1981,
  • Never Say Never Again uit 1983
  • The World Is Not Enough uit 1999.

McKinney was stuntdubbel voor Pierce Brosnan in The World Is Not Enough. Hij is te zien in de onderzeeër scènes. En dan vooral onderwater. In For Your Eyes Only was hij stuntdubbel voor Sir Roger Moore. Ook voor de onderwater scènes. Gavin werkte ook mee in de logistiek en in de planning.

Sinds 1973 maakt Gavin films. Hij heeft in totaal al ongeveer 20.000 uur onderwater doorgebracht. Directeur van het festival Leslie Vanderpool reikte samen met de vrouw van de Minister President, Robin Symonette de award uit.

Vanderpool: “We zijn erg blij met onze eigen filmindustrie. Een industrie die over de hele wereld bekend is.” Leslie Vanderpool is een persoonlijke vriend van Gavin McKinney.

Na de uitreiking werden er een aantal beelden uit producties van McGinney vertoond en vertelde hij over zijn werk. Iets wat voor hem zijn passie is. Daarna was er de gelegenheid voor gasten om vragen te stellen.

Niet alleen McKiney werd in het zonnetje gezet. Acteur Johnny Depp ontving een Lifetime Acievement Award.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken