James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » AutoRAI 2009

AutoRAI 2009

tumb-cars-of-the-starsVanaf 1 april kan elke autoliefhebber zijn of haar hart ophalen aan de nieuwste modellen in autoland. Carros komt met een speciale stand.

 

De AutoRAI is een evenement dat eens in de twee jaar wordt gehouden in de Amsterdam RAI. Het beslaat dit jaar voor het eerst het hele beurscomplex. De automerken hebben dit jaar geen eigen paviljoen waar ze al hun modellen showen. In plaats daarvan zijn alle modellen van de ruim zestig deelnemende merken over de hele beursvloer verspreid. Op verschillende paviljoenen kan de bezoeker zich laten informeren op het gebied van Milieu, Cabrio`s en meer. De volgende paviljoens zijn op de AutoRAI aanwezig:

Luxury Sportscars: In dit paviljoen vind u de snelste auto`s van de beurs. Aston Martin is present met al haar leverbare modellen. Zo kunt u de Aston Martin DBS bewonderen. Dit is de dienstwagen van James Bond in Casino Royale (2006) en Quantum Of Solace (2008). De splinternieuwe DBS Volante is de cabrioversie van de auto. Dit is een primeur. Liefhebbers van Italiaanse automobielen worden ook bediend met merken als Ferrari, Alfa Romeo en Lamborgini. Kroymans toont een aantal Ferrari`s. Het paviljoen van Carros is hier ook te vinden. Hierover leest u meer onder dit artikel.

Family en Travel: Familiewagens en stationwagens maken hier de dienst uit. De nieuwe Mercedes E-Klasse en de Opel Insignia zijn de belangrijkste primeurs.

Cabrio: Wat is nou lekkerder om in de zomer met een heerlijke cabrio rond te rijden? Het gevoel van de wind in je haren. Primeurs zijn hier de vernieuwde Mini cabrio versies en de Savage. Maar u kunt ook de Rolls Royce Drophead Coupe aanschouwen.

Green Innovations: Groen is hier het toverwoord. Alle leverbare auto`s op aardgas, bio ethanol en hybrides. De nieuwe Volswagen Golf Bluemotion en de Mazda 3 SISS zijn hier de primeurs. De AutoRAI bied trouwens ook de mogelijkheid om met deze “groene auto`s” te rijden. Het onderdeel Innovatief Rijden bied u de mogelijkheid om samen met een instructeur een route te rijden in of rond Amsterdam.

City en Compact: Stadsauto`s en meer. Primeurs zijn de Toyota Urban Cruiser en de nieuwe Suzuki Alto.

Adventure: Stoere auto`s en echte Off Roadvoertuigen u vind ze hier. Op dit paviljoen kunt u de wagens zelf ervaren. Rijden over zand, keien en boomstammen? Of kiest u liever voor de SUV Urban Urban Challange? Alles over Dakar is hier ook te vinden maar ook alle leverbare SUV en terreinwagens voor op de openbare weg.

Maar de AutoRAI doet meer. Veel meer. Zo worden er elke dag autoshows gegeven en kunt u in het Supercar Paddock terecht. De AutoRAI bestaat 110 jaar. Hiervoor is een speciaal paviljoen ingericht. Nieuw zijn de motoren. GoMotor presenteert deze in een eigen hal.

Informatie over toegangsprijzen, openingstijden, bereikbaarheid en nog veel meer vind u op de website van de AutoRAI 2009. Hier vind u ook de plattegrond van de beurs en die van GoMotor. De autoshow wordt gehouden van 1 april tot en met 11 april 2009.

Carros

Het autoblad Carros presenteert een eigen paviljoen met als thema Gepansterde auto`s. Hoe gaat de bepantsering in zijn werk? En hoe ziet een bepantserde auto eruit? Dit kunt u hier ervaren door een blik te werpen op een aantal modellen waaronder een geheime Mercedes 600 SEL van oud bondskanselier Helmut Kohl uit de jaren negentig. In totaal kunt u vier modellen bekijken. BNR Nieuwsradio brengt regelmatig liveuitzendingen vanaf de stand.

Maar Carros is ook de enige die exclusieve tickets voor de openingsavond verkoopt. Op 31 maart kunt u alle primeurs bekijken en meer. Onder het genot van een glas champagne natuurlijk.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken