James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » 007 tentoonstelling in Bregenz

007 tentoonstelling in Bregenz

tumb-tentoonstelling-museumEen van de filmlocaties uit Quantum Of Solace is de Oosterijkse stad Bregenz, waar ondermeer de opnamen van Tosca werden gehouden. Ter ere daavan opent de stad een 007 tentoonstelling.

 

520-265-cos-bregenz

Van 30 april tot 9 mei 2008 werden in de Oosterijkse stad de opnamen gehouden van Quantum Of Solace. Het drijvende podium van de opera Tosca had een prominente plaats in de film. Maar ook in de plaats zelf werden avond opnamen gemaakt en het plaatselijke festival stond in het tekenen van James Bond.

Ter gelegenheid van de opname in de stad is er in 2009 een permanente tentoonstelling te zien in de showroom van het festival gebouw, waar het drijvende podium een onderdeel van is. “Wij willen de mensen een kijkje achter de schermen van de productie hier laten zien.” aldus een van de organisatoren. De tentoonstelling laat ondermeer diverse props, merchandising, en diverse voertuigen uit de film zien. De toegang is gratis en de tentoonstelling gaat op 20 maart dit jaar open.

250-115-cos-photoshoot-bregenz-01 250-115-cos-photoshoot-bregenz-02

De cast samen met regisseur Marc Forster tijdens een perspresentatie op het toneel van de opera Tosca.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken