James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Young Bond releases in de US

Young Bond releases in de US

In Amerika zijn twee Young Bondboeken verschenen. Charlie Higson spreekt over eventuele filmplannen.

 

By Royal Command

Het vijfde en (voorlopig) laatste Young Bond avontuur By Royal Command is in de Verenigde Staten verschenen. Dit meldt The Young Bond Dossier groots op haar website. Opvallend is dat het boek twee jaar na de release in Groot Brittannië in de US verschijnt.

Nederland moet nog even wachten. Sneeuwblind verschijnt in de maand september van dit jaar bij Pimento Kinderboeken. In de Verenigde Staten wordt het boek uitgegeven door Disney Hyperion.

Silverfin: The Graphic Novel

Ook de stripverhaal versie van Silverfin (Missie Silverfin) is in de Verenigde Staten verschenen. Ook dit wordt door The Young Bond Dossier gemeld.

Het boek staat vol met tekeningen van Kev Walker, huisillustrator van de Young Bondboeken. Het boek verschijnt niet alleen als paperback maar ook als hardcover en wordt uitgegeven door Disney Books.

Charlie Higson over eventuele filmplannen

Schrijver van de boeken Charlie Higson heeft zich tijdens zijn een vraag en antwoord sessie in Nieuw Zeeland uitgesproken over eventuele filmplannen.  Dit meldt de website van de bibliotheek van Auckland. Higson is op wereldtour voor zijn nieuwe horrorreeks The Enemy. Charlie reageerde op een vraag uit het publiek:

“Ik denk niet dat de Young Bondboeken worden verfilmd. Dit omdat de Ian Fleming Estate de rechten van de James Bondromans als Doctor No ook al op het witte doek brengt. Twee filmseries over Bond lijken me verwarrend.

De oude James Bondfilms spelen in het heden en de toekomst terwijl de jonge avonturen van Bond in de jaren 20 en 30 spelen.”

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken