James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Overzicht » Films » Films » No Time To Die » Voertuigen » Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera

De Aston Martin DBS kent een rijke James Bond geschiedenis. Het merk kwam met de DBS op de markt als opvolger van de Aston Martin DB6, de opvolger van de beroemde DB5. De DBS kwam voor het eerst in 1967 en was de zien in On Her Majesty’s Secret Service. In dezelfde periode kwam ook de V8 versie op de markt.

In 2008 werd de DBS nieuw leven ingeblazen speciaal voor de James Bond-film Casino Royale. De auto kwam op de markt onder de naam Aston Martin DBS V12.

In juni 2018 onthult het Engelse merk de Aston Martin DBS Superleggera. De basis was een DB11, maar de vele verschillen met de DB11 zorgde ervoor dat het model de unieke naam DBS kreeg. De aanvulling Superleggera is als eerbetoon aan de Italiaanse carrosseriebouwer Carrozzeria Touring Superleggera, die verantwoordelijk was voor ontwerpen van Aston Martin gedurende de jaren ’60 en ’70.

No Time To Die

Aston Martin kondigde aan dat er een viertal verschillende Aston Martins te zien zijn in de film. Op Global James Bond Day 2019 maakt het merk bekend dat de DBS Superleggera zijn opwachting maakt. Voor het eerst is de auto te zien in de trailer van No Time To Die. Hierin zien we actrice Lashana Lynch achter het stuur zitten.

no time to die trailer afbeelding 004

On Her Majesty’s Secret Service-editie

Ter ere van de 50e verjaardag van de film On Her Majesty’s Secret Service kwam Aston Martin met een gelimiteerde editie van de DBS Superleggera. De auto is in dezelfde olijfgroene kleur als de DBS uit de film. Het interieur is uitgevoerd met rode accenten en in de dorpel is het 007-logo terug te vinden. In totaal worden er 50 exemplaren gebouwd en is het een samenwerking tussen Aston Martin en EON Productions.

Merchandise

Er is nog geen merchandise verschenen of aangekondigd.

BoekenBoeken