James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Vijftig jaar Bond: eerbetoon in EYE

Vijftig jaar Bond: eerbetoon in EYE

Op 5 oktober is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste James Bond-film Dr. No in premiere ging. Sinds die dag geldt Bond, een creatie van spionageschrijver Ian Fleming, als stijlicoon, archetypische verleider en leverancier van typisch Britse droge humor. Intussen zijn we zes Bond-vertolkers en drieëntwintig  Bond-verfilmingen verder; dit najaar beleefd de nieuwste, Skyfall, zijn premiere in Belgrado. EYE brengt een eerbetoon aan de Bond-films met de vertoning van vier klassiekers: Dr. No, On Her Majesty’s Secret Service, Diamonds Are Forever en The Spy Who Loved Me. Te zien zijn drie Bond-acteurs: Sean Connery, George Lazenby en Roger Moore.

Kaarten kosten € 9,50 per stuk. Meer informatie en tijden zijn te vinden op www.eyefilm.nl. Hieronder de trailers van de Bond-films.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken