James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Update over situatie MGM (9)

Update over situatie MGM (9)

Vandaag komen ongeveer 100 geldschieters van Metro Goldwyn Mayer bij elkaar om over de biedingen op de studio te vergaderen.

 

Meer dan honderd geldschieters van Metro Goldwyn Mayer komen vandaag bij elkaar om te vergaderen over de biedingen die onder andere Time Warner en Access Industries hebben gedaan. Dit meldt Reuters.

Er wordt verwacht dat de geldschieters niet akkoord gaan met de biedingen. Dit omdat de bedragen te laag zijn. In onze vorige update vertelden we u dat er biedingen waren gedaan tussen de 1,2 miljard dollar en de 1,5 miljard dollar. Dat is niet genoeg omdat MGM op zich al een schuld heeft van 3,7 miljard dollar.

De geldschieters gaan het hebben over een plan van aanpak. Hoe komen ze aan meer geld voor de studio? Dit zoeken ze mogelijk in een aantal investeerders. De investeerders worden gezocht om de studio te laten bestaan tot er een deal is gesloten met een overnamekandidaat.

MGM en hun consultant Moelis & co. hebben een verlenging van 45 dagen gevraagd. Dit na de eerste twee reeks verstreken deadlines. Er wordt verwacht dat de geldschieters hier niet mee akkoord gaan.

Eerdere updates rond de situatie bij Metro Goldwyn Mayer vind u in het Metro Goldwyn Mayer Dossier.

James Bond Nederland houdt u op de hoogte.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken