James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Turnbull breidt James Bond-collectie uit

Turnbull breidt James Bond-collectie uit

Ter ere van de zestigste verjaardag van de films heeft Turnbull & Asser drie nieuwe producten in hun James Bond-lijn aangekondigd. Het zijn een nieuw hemd en twee nieuwe pochetten, alledrie gebaseerd op Dr. No (1962).

Lichtblauw hemd van Amerikaans katoen

Dit is het tweede hemd van Dr. No dat wordt aangeboden bij de Engelse kleermaker. Turnbull omschrijft de kleur en het katoen als “pale blue West Indian Sea Island cotton”. Amerikaans Katoen is van hogere kwaliteit dan veel andere katoensoorten. Dit resulteert in een product dat merkbaar sterker, zachter en luxer is.

Ons nieuwste Dr. No-hemd is ontwikkeld om nog meer te lijken op het hemd uit de film. Het is gesneden uit een lichtblauw West Indian Sea Island-katoen, dezelfde stof die werd gebruikt voor de tegenhanger op het scherm. Dit ontwerp heeft de bekende Dr. No-manchetten en elegante Dr. No-kraag. Samen met de parelmoeren knopen en handgemaakt in onze Gloucester-ateliers met de luxueuze Turnbull-methoden, is dit overhemd in beperkte oplage een stijlvol stuk filmgeschiedenis.

Omschrijving op de website van Turnbull & Asser

Het nieuwe hemd kost € ‌685 en is hier verkrijgbaar. Het andere Dr. No-hemd is ook nog steeds te vinden op we website en kun je hier bekijken. Zelf heb ik sinds mijn laatste reis in Londen met Corneel het T&A-hemd dat Bond in Casino Royale (2006) draagt en daar ben ik erg tevreden over. Mijn hemd is goed afgemeten en voelt stevig maar zacht aan. Over de kwaliteit en klantvriendelijkheid van Turnbull & Asser ben ik bijzonder te spreken!

Twee nieuwe pochetten

“Turnbull ánd Asser”, dat is wat Elvis dit voorjaar tegen me zei. Daarmee doelde hij op de stijl die het bedrijf hanteert. Herenkleding kan veel kleur hebben en toch stijlvol zijn. Hemden en dassen mogen verschillende patronen hebben, zolang de kleuren maar goed op elkaar zijn afgestemd. Het een én het ander, Turnbull ánd Asser.

De zijden pochetten sluiten naadloos aan bij deze opvatting. Ze zijn beide herkenbaar gebaseerd op Dr. No, maar toch erg verschillend. De een is geïnspireerd door het posterwerk van Boris Grinson voor de Franse release van Dr. No in 1963. De ander op de title sequence die gemaakt werd door Maurice Binder. De kleurrijke bolletjes zijn dit jaar al vaker te zien geweest door het zestigjarig bestaan van de films.

Beide pochetten zijn gelimiteerd beschikbaar en kosten €‌ 115 per stuk. Handgemaakt in Engeland met een vijftig jaar oude zijdespinnerij.

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken