James Bond Nederland
Home » Nieuws » Tracy’s Trouwring uit OHMSS onder de hamer

Tracy’s Trouwring uit OHMSS onder de hamer

Bij de afdeling ‘Fine Jewels’ van het alom bekende veilinghuis Sotheby’s gaat op woensdag 5 juni een wel heel interessant juweel onder de hamer. De iconische ring van Tracy di Vicenzo (oftewel Tracy Bond) uit On Her Majesty’s Secret Service (1969) is één van de pronkstukken.

Het kost echter wel wat om de ring aan te schaffen, maar dan ben je wel in het bezit van de trouwring van de grote liefde van James Bond.

Het ontwerp

In de catalogus krijgt de ring kavelnummer 131. Het juweel gaat vergezeld met een officiële brief van een medewerker van ontwerper Charles de Temple en een fax van de afzender met vermelding van de herkomst van de ring. De huidige eigenaar was een goede familielid van De Temple en ontving deze ring als een geschenk van één van de financiers, kort nadat de film was voltooid.

Ring, ‘All the Time in the World’, Charles de Temple, 1960s, ©Sotheby’s, 2019

Charles de Temple ontwierp de ring eind jaren 60, speciaal voor de Bond-film. De tweekleurige opengewerkte band bestaat uit de letters die de zin ‘All the Time in the World’ vormen, rond zowel het exterieur als het interieur, maat K, gesigneerd met ‘C de T’. Het juweel wordt geleverd in een luxe doos met een signatuur van de designer.

Gelimiteerde oplage

Het volgens Sotheby’s “oogverblindende ontwerp” – je moet er immers van houden – bracht De Temple zeer veel succes. Dit had hij waarschijnlijk vooraf ook wel ingecalculeerd. Aangezien de ring toch zeer nadrukkelijk in de film voorkwam, kreeg hij naderhand meerdere opdrachten en vragen van geïnteresseerde kopers.

Daarop produceerde hij een gelimiteerde oplage van 50 exemplaren, allemaal gebaseerd op het origineel. Echter, De Temple veranderde één cruciaal element, namelijk de tekst. De ‘kopieën’ kregen namelijk de tekst “All the Love in the World”. ‘Love’ in plaats van ‘Time’; een daadwerkelijk verschil van het origineel.

All the Time in the World

De ring staat centraal in het verhaal van de film, want 007 geeft deze aan de grote liefde van zijn leven: Contessa Teresa ‘Tracy’ di Vicenzo (Diana Rigg) ter gelegenheid van hun huwelijk, zoals we weten (tot nu toe) het enige huwelijk van Bond. Het citaat ‘All the Time in the World’ bleek een belangrijk uitgangspunt voor De Temple te zijn en dat is niet zo vreemd te noemen. De romantische boodschap vormt een belangrijk, terugkerend motief in de film, wat door Bond meermaals wordt uitgesproken. Tevens schreef Louis Armstrong een nummer voor de film met deze titel.

https://youtu.be/RktwEMS0u28

Deze woorden krijgen echter ook een heftige lading, als Bond dit aan het eind van de film uitspreekt: zijn lieve Tracy wordt immers op tragische wijze door Blofeld en Irma Bunt vermoord, enkele uren na hun prachtige huwelijk. Zodra er een agent bij de auto stopt, leest hij de woorden voor, terwijl hij de gestorven Tracy in zijn armen houdt en in tranen uitbarst.

Collectors Item

Tracy’s ring is voor verzamelaars wel een zeer bijzonder collectors item, maar trek je beurs maar open. Naar verwachting moet het juweel minimaal tussen de 6000 en 8000 Britse Pond (omgerekend 6800 – 9075 Euro) opleveren.

De Fine Jewels-verkoop bevat hiernaast ook meerdere juweelstukken van gerenommeerde designers zoals Cartier, Van Cleef & Arpels en Boucheron. Kijk voor meer informatie op de Sotheby’s-website.

Daniël Zevenbergen

Daniël zag zijn eerste Bond-film, 'Octopussy', toen hij slechts 5 jaar oud was en maakte zijn ouders al van kleins af aan gek met zijn Bond-fascinatie. Toen hij op 10-jarige leeftijd 'GoldenEye' in de bioscoop zag, wilde hij net als Pierce Brosnan in grote films gaan spelen. Zijn favoriete Bond-film is 'Casino Royale' met zijn voornaamgenoot in de hoofdrol, ook al blijft Sean Connery in zijn ogen de echte Bond.

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Dat is een boel geld, zeker als je in aanmerking neemt dat de veilingmeester er eerst een klap met de hamer op geeft.

    In de video de sfeervolle dating scene in On Her Majesty’s Secret Service met Diana Rigg en George Lazenby waarin hij de ring voor haar koopt.
    Geweldig, de wijze van decoupage en het tempo van die jaren zestig films toen de techniek nog in dienst stond van het verhaal. Kom daar vandaag de dag eens om. Alhoewel de huidige Bond-films het nog rustig aan doen eigenlijk.