James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » The Oscars 2009

The Oscars 2009

tumb-rode loperVannacht werden de Oscars uitgereikt. Daniel Craig presenteerde een beeldje en een oud bondacteur ontving een Razzie.

 

And The Oscar Goes To…?

We hebben het al eerder gehad over de twee grootste kanshebbers op een felbegeerd beeldje. Het gaan om The Curious Case Of  Benjamin Burton en Slumdog Millionaire. Maar welke van de twee is de grote winnaar geworden? Dat werd dan toch Slumdog Millionaire met acht Oscars voor de beste film, cinematografie, regie, editing, muziek, geluid en adaptieve screenplay.

Een groot deel van de cast en crew was vanuit India ingevlogen om regisseur Danny Boyle bij te staan. De film gaat over een Indiaans jongentje dat opgroeit in de sloppenwijken van Mumbai. In zijn pubertijd besluit hij mee te doen met Who Want`s To Be A Millionaire. Maar als hij vervolgens wint en van vals spelen wordt beticht veranderd zijn leven.

The Curious Case Of Benjamin Burton won drie Oscars. Brat Pitt kruipt in deze film in de huid van Benjamin Burton. Een mens die stokoud geboren wordt maar als een baby sterft. De Oscar voor beste acteur ging verrassend genoeg naar Sean Penn voor zijn rol in Milk. Grote favoriet Mickey Rouke voor The Wrestler viste achter het net. Kate Winslet won het beeldje voor beste actrice in The Reader. Ze troefde opnieuw Angelina Jolie af net als eerder bij de BAFTA`s. Ook Meryl Streep behoorde tot de kanshebsters.

Heath Ledger won postuum een Oscar voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight. Zijn familie was bereid om de Oscar in ontvangst te nemen. De award wordt beheerd door de vrouw van zijn dochtertje, Michelle Williams. Als het dochtertje achttien is krijgt zij het beeldje alsnog en mag ze besluiten wat ermee te doen. Het mag nooit worden verkocht echte wel aan de Academy of Motion Picture Arts en Sciences voor het symbolische bedrag van 1 dollar.

De Oscar voor beste actrice in een bijrol ging naar Penelope Cruz voor haar aandeel in Vicky Christina Barcelona. James Bond Daniel Craig reikte samen met Sarah Jessica Parker de Oscar uit voor de beste Art Direction aan The Curious Curse Of Benjamin Burton. Daarna mag het koppel nog twee awards uitreiken. Craig presenteert die voor beste make up en deze is opnieuw voor Burton.  

De pixarfilm WALL-E won de award voor beste animatiefilm. Natuurlijk is Pixar tegenwoordig van Wall Disney maar de computeranimatiefilms zijn beter bekend als die van Pixar. Een Japans film viel in de prijzen voor de beste film in een andere taal. Voor meer informatie, video`s en vele foto`s verwijzen we u naar de website van The Oscars.

And The Razzie Goes To…?

Op de dag voor de Oscars worden de Razzies uitgereid. In het Nederlands de Gouden Frambozen. Het zijn de awards voor de slechtste films volgens het panel. De film The Love Guru won de meeste Razzies. Mike Myers won er drie voor deze film. Paris Hilton ontving er ook drie voor onder andere de slechtste actrice en slechtste bijrol. En ja, welke oud bondacteur won dan toch die Razzie? Dit was Pierce Brosnan voor zijn aandeel in Mamma Mia. Meer informatie vind u op de website van The Razzies.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken