James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » The Museum of Bond Vehicles + Espionage

The Museum of Bond Vehicles + Espionage

In 2012 komt The Ian Fleming Foundation met een eigen museum in de Verenigde Staten. 

 

 

Misschien had u de ontwerpschets al in onze header gezien. De 4 verschillende foto`s bovenin uw scherm. Er komt een Amerikaans Bondmuseum.

Doug Redinius is directeur van The Ian Fleming Foundation. Hij heeft al jaren plannen voor een Bondmuseum in de Verenigde Staten. De foundation beschikt namelijk over bijna alle orginele voertuigen uit de 22 James Bondfilms.

De voertuigen stonden in verschillende loodsen. Maar dat doet de collectie geen goed. Redinius wil de auto`s, boten, motorfietsen en dergelijke aan het publiek laten zien.

Nu zijn de plannen goedgekeurd en komt het museum er echt. De opening van het museum staat geplant voor 2012. De Bondfilms bestaan dan vijftig jaar. Het museum is een samenwerking tussen The Ian Fleming Foundation, The Kankakee Country Museum en de gemeente Momence.

Architectenbureau Gensler heeft het gebouw ontworpen. Het museum heeft een oppervlakte van dik 4200 vierkante meter. Men had een beperkt budget. Dit meldt Media Bistro.

De grote ruit met valt het meest op. Het is dan ook een zeer groot raam waarachter zich een voertuig bevind. In het raam zit een designgrap. De rechterhoek is een cijfer zeven. Het gebouw is van zwart staal en heeft volgens de ontwerper wel wat weg van James Bond.

Het museum verwacht ongeveer 20.000 bezoekers per jaar. Het is gelegen in het stadje Momence, Illinois op ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Chicago.

Meer informatie vindt u op de website van het museum.

Eerder artikel:

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken