James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » ‘The Man with the Golden Gun’, Christopher Lee overleden

‘The Man with the Golden Gun’, Christopher Lee overleden

Groot acteur Christopher Lee is afgelopen zondag op 93-jarige leeftijd overleden. De man die we als James Bond-fans beter kennen als Francisco Scaramanga in The Man With The Golden Gun (1974).

Hij speelde sinds het begin van zijn filmcarrière in 1947 in meer dan 250 films waaronder James Bond, maar ook andere bekende films zoals Lord of The Rings, Star Wars en The Hobbit. Sinds zijn rol in de James Bond film in 1974 nam zijn carrière een grote sprong, waardoor hij zijn stempel op de filmwereld had gedrukt.

Christopher Lee had een glansrijke filmcarrière en werd daar regelmatig voor beloond. Hij sleepte onder andere de Academy Fellowship in de wacht en werd in 2001 benoemd tot commandeur door Koningin Elizabeth.

Ian Fleming

Christopher Lee is overigens een stiefneef van Ian Fleming. Ian Fleming zag zelf graag Christopher Lee de rol van James Bond vertolken. Dit is echter nooit gebeurd.

Roger Moore die in The Man with the Golden Gun de rol van Bond vertolkte, reageerde op het nieuws via Twitter.

Joey Verseput

Joey is sinds Die Another Day liefhebber van James Bond-films, boeken en gadgets. Daarnaast is hij gek op films met Roger Moore als 007.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken