James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Tania Mallet (1941-2019) overleden

Tania Mallet (1941-2019) overleden

De zus van Jill is overleden. De zus van Jill? Ja, Tilly Masterson. De dame die de dood van haar zus Jill in Goldfinger (1964) wil wreken. Tilly Masterson was een rol van Tania Mallet.

Tania in Goldfinger

Na de dood van haar zus Jill is Tilly Masterson vastberaden. Ze wil wraak en is vastbesloten om de moordenaar van haar zus te vinden. Haar zus werd door een handlanger van Goldfinger vermoord en in goud geverfd achtergelaten. En laat 007 nu net achter Goldfinger aan zitten! Hij vindt Jill en weet vrijwel direct wie achter de moord zit. Het is Bond die tijdens een kaartspel van Goldfinger merkt dat hij vals speelt. Jill fluistert hem de kaarten van zijn tegenstander in.

Terug naar Tilly. Als 007 per Aston Martin DB5 Goldfinger in zijn Rolls Royce door de Zwitserse Alpen achtervolgt komt hij een dame in een witte Ford Mustang tegen. Wat hij nog niet weet is dat dit de zus van Jill is. Bond bespioneert Goldfinger en Oddjob en wordt door Tilly beschoten. Hij zet direct de achtervolging in. Door zijn gadgets in de DB5 dwingt hij Tilly tot stoppen. Als 007 de goudsmederij van Goldfinger observeert komt hij Tilly weer tegen. Helaas is het de laatste keer dat hij Tilly ontmoet.

Tania persoonlijk

Hoewel Goldfinger op een klein rolletje in The New Avengers (1976) na Tania haar enige filmrol was heeft de rol van Tilly Masterson Mallet veel bekendheid gebracht. Het begon allemaal in 1941 toen ze als dochter van een Engelse vader en Russische moeder in Blackpool werd geboren. Op haar zestiende werd ze model en trok ze als bikinimodel de wereld over.

In 1963 probeerde Mallet haar carrière een boost te geven en solliciteerde ze naar de rol van Tatiana Romanova in From Russia With Love. Een rol die, vanwege haar Engelse accent, aan haar neus voorbijging. Daniela Bianchi kreeg de rol.

Britt Ekland, Eunice Gayson en Tania Mallet. ©I-Images, 2012

Voor Goldfinger probeerde ze het nog eens. Ze stuurde een foto in bikini naar Albert R. Broccoli, product van de James Bond-films, en werd voor de rol van Tilly Masterson aangenomen.

Tania Mallet was een graag geziene gast op vele conventies over James Bond. Ook ik heb haar een keer mogen ontmoeten. Samen met Eunice Gayson, Sylvia Trench uit Doctor No (1962) en From Russia With Love, waarmee ze vaak op conventies te zien was. Mallet overleed gisteren en werd 77 jaar.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • (Ze stuurde een foto in bikini naar Albert R. Broccoli) Albert kennende was het net als James Bond een playboy fanaat haha. Dus dan kom je wel in zijn films…

    In ieder geval Gecondoleerd met het verlies sterkte voor de nabestaande

BoekenBoeken