James Bond Nederland
Home » Nieuws » “Bond 25: Deze week exclusief nieuws?”

“Bond 25: Deze week exclusief nieuws?”

Een tweet van de Amerikaanse televisieshow Good Morning America kan wel eens een flinke stap vooruit voor Bond 25 betekenen. Donderdag en vrijdag komen ze met exclusief nieuws. En daar zitten we allemaal echt wel op te wachten.

De Amerikaanse ontbijtshow Good Morning America bestaat al jaren. Vele Amerikanen staan er in de ochtend mee op en krijgen zo het laatste nieuws met achtergronden rond binnen-buitenland, sport, weer en entertainment mee. De show zegt aanstaande donderdag én vrijdag exclusief nieuws over de nieuwe James Bond-film te hebben!

Is dit dan de langverwachte persconferentie waarvan al weken de geruchten op social media en in de James Bond fan community rondzingen? Het antwoord krijgen we donderdag en vrijdag. Wij houden de tweets en informatie uit de Verenigde Staten in de gaten.

Bond 25: Wat weten we?

Dit heb ik eerder gezegd: bar weinig. Het is al maanden stil vanuit EON Productions. Het productiehuis wat al sinds 1962 de James Bond-films maakt. Na problemen rond regisseur Danny Boyle nam de Amerikaanse regisseur Cary Joji Fukunaga het roer over.

Daniel Craig, Naomi Harris, Ralph Fiennes en Ben Whishaw keren terug. Al is Craig de enige die door EON is bevestigd. De andere drie hebben zelf aangeven terug te komen. Bond 25 verschijnt over 50 weken in de bioscoop en beleeft haar première dus op 8 april 2020. Nederland volgt een dag later.

Noorwegen is als locatie niet bevestigd maar het lokale nieuws ter plaatse heeft begin april activiteit bij een meer op 40 kilometer ten noorden van Oslo waargenomen. Busjes met B25 crew erop reden af en aan. De opnames van een aantal scènes met een jong meisje en een gemaskerde man gingen de wereld over.

Regisseur Cary Joji Fukunaga reisde met een crew naar het Italiaanse Matera en liet zich door een stadsgids uitgebreid rondleiden. Italië lijkt wederom een locatie voor een James Bond-film te worden. Onder meer Moonraker (1979), For Your Eyes Only (1981), Casino Royale (2006) en Quantum of Solace (2008) werden in het Zuid Europese land opgenomen.

Een delegatie van de Jamaicaanse regering vertrok eerder deze maand naar Londen. Volgens de minister van toerisme waren de gesprekken met EON al in een vergevorderd stadium.

Bond 25: De belangrijkste geruchten

Als je als productiebedrijf de internationale media en de uitgebreide fanbase weinig tot niets vertelt krijg je een hoop geruchten. Één van de belangrijkste geruchten is de terugkeer van het personage Madeline Swann. Ze was uitgebreid te zien in SPECTRE (2015). Daarin bleek ze de dochter van Mister White te zijn.

Het script van Bond 25 is volgens de media al ruim vier keer herschreven. Zo startte John Hodge met het script, ging het daarna weer naar Neal Purvis en Robert Wade, kwam het in handen van Scott Z. Burns en uiteindelijk paste Phoebe Waller-Bridge het nogmaals aan. EON Productions heeft na het vertrek van Hodge, Purvis en Wade aangetrokken.

Wil je meer weten over Bond 25? Bezoek dan onze speciale pagina.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.