James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Spectre update #1 (spoilers!)

Spectre update #1 (spoilers!)

Cast & crew
Vorige week werd een groot deel van de cast tijdens de persconferentie gepresenteerd. We verwachten nog wel een aantal nieuwe namen eraan toe te kunnen voegen, vooral acteurs met een niet te grote rol. Of niet? Acteur Jesper Christensen, die de rol van Mr. White vertolkte in Casino Royale en Quantum Of Solace, heeft aan een Deense krant laten weten dat hij terugkeert voor Spectre. Hierdoor wordt er druk gespeculeerd over de rol van Quantum binnen Spectre. Een aantal fanart posters verschenen op het internet, waarbij het logo van Spectre, de octopus, in het logo van Quantum te zien was. Dat bracht mensen ook op het idee op het kogelgat te bestuderen. Het was al duidelijk dat daarin de octopus van het Spectre-logo te zien was, maar volgens vele is in het kogelgat zelf het silhouet van een kattenkop te zien. De terugkeer van Blofeld en zijn witte kat?

520_300_jesper_christensen

Releasedatum
Eerder maakte MGM, Sony en EON Productions bekend dat Spectre in oktober in Engeland in première zou gaan en later, begin november in de Verenigde Staten. Tijdens de persconferentie werd aangegeven dat de film wereldwijd op 6 november 2015 in de bioscopen gaat draaien.

Details Altaussee (Oostenrijk)
Volgende week gaat de Second Unit aan de slag aan de Altuassee in Oostenrijk. Daar zullen komende maand voorbereidingen worden getroffen voor de scenes met Daniel Craig. De James Bond-acteur zal begin januari daar verwacht worden voor de eerste opnames. Naar verluid zullen er geen actiescènes worden opgenomen. Wel worden er maatregelen genomen om buitenstaanders geen kans te geven om een glimp op te vangen van het filmen.

Land Rover’s gestolen
Tijdens de persconferentie werd Bond’s nieuwe dienstauto onthuld: de Aston Martin DB10, speciaal voor de film ontworpen. Maar ook Land Rover zal weer te zien zijn in de film. Echter met een kleine tegenvaller: negen Land Rovers die speciaal voor de film waren geprepareerd, zijn gestolen in Duitsland. De voertuigen stonden opgesteld op een parkeerplaats bij de Jaguar Land Rover Academy in het Duitse Neuss. De auto’s waren aangepast voor de opnames in de Alpen. De Land Rover’s waren speciaal aangepast voor het filmteam: zo breken de ruiten veel sneller en is de ophanging zo aangepast dat deze snel kan breken. Hierdoor acht de politie de kans heel klein dat de auto’s op de zwarte markt terecht komen. Daniel Craig werd na het uitkomen van Skyfall het nieuwe gezicht van Land Rover.

520_300_daniel_craig_landrover

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken