James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Skyfall terug in de bioscoop!

Skyfall terug in de bioscoop!

Als onderdeel van Pathé Rewind wordt Skyfall in tweeëntwintig zalen vertoond. Kaarten zijn inmiddels in de verkoop. In SKYFALL wordt het voor 007 persoonlijk. Mi6 wordt aangevallen en M lijkt het doelwit.

Misschien een rare vraag die ik je als lezer nu stel. Maar, waar woon je? Als je in één van de volgende negentien plaatsen woont kan je SKYFALL daar zien! Komen ze; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Arnhem, Breda, Delft, Ede, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Zaandam en Zwolle. Die plaatsen zijn per auto of OV goed te bereiken dus heel James Bond minnend Nederland profiteert mee!

Tickets en wanneer

Maar wanneer kan je SKYFALL nu in de bioscoop zien? Dat is op zaterdag 23 en woensdag 27 maart. De film draait niet in alle zalen op dezelfde tijd. Kijk voor tickets en meer informatie op de site van Pathé Rewind.

SKYFALL (2012)

Een verlaten gang in een broeierige stad… James Bond is in Istanbul om een harde schijf te vinden welke zeer gevoelige informatie bevat. Maar hij komt te laat: de schijf is verdwenen. Samen met collega Eve zet 007 de achtervolging in.

Een achtervolging die een dramatisch einde kent. Want door een bevel van M maakt Eve een kapitale fout. Ze raakt 007 met een kogel, waarop de geheim agent van een brug in een lagergelegen rivier stort.

Voor de Britse regering is deze blamage aanleiding om M met pensioen te sturen. Ze weigert en is op de terugweg naar het hoofdkantoor van MI6 getuige van een bomaanslag op datzelfde gebouw. James Bond, in alle anonimiteit weer opgeknapt en springlevend in een Turks dorp, ziet beelden van de aanslag op CNN.

Hij besluit terug te keren naar Londen. Een reeks aan fysieke en mentale tests laten zien dat Bond niet klaar is om weer het veld in te worden gestuurd. Maar M doet dit toch en Bond stort zich voor het eerst in zijn leven gehavend en wel op een missie.

Pathé Rewind: Zeven films, twee weken

SKYFALL is uiteraard niet de enige film die tijdens Pathé Rewind te zien is. Het gaat uitsluitend om grote blockbusters die we de afgelopen jaren in de bioscoop zagen. Of uiteraard op schijf of digitaal. Sommige films wil je gewoon op het grote scherm zien. Niet één keer maar misschien wel twee keer! Maar je kan de film thuis of helemaal niet gezien. De volgende zes films, naast SKYFALL, worden terug in de bioscoop gebracht:

The Dark Knight (2008)

Na het succesvolle Batman Begins (2005) kruipt Christian Bale in The Dark Knight opnieuw in de rol van Bruce Wayne. Beter bekend onder de naam van zijn alter ego Batman. Samen met Harvey Dent (Aaron Eckhart) neemt hij het op tegen The Joker (Heath Ledger). Die voor Dent en Wayne nogal wat in petto heeft.

© Warner Bros, 2008

Dunkirk (2017)

Dit oorlogsepos focust zich op de evacuatie van Franse en Britse soldaten in de Tweede Wereldoorlog uit het Franse stadje Duinkerken. Ze waren omsingeld door de Duitsers en konden geen kant meer op. Hoofdrollen voor relatief onbekende acteurs en actrices. Tom Hardy, Kenneth Branagh en Harry Styles zijn de bekendste.

© Warner Bros, 2017

Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017)

Het tweede deel van de derde trilogie rond het universum gaat verder waar Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015) stopt. Na de dood van Han Solo (Harisson Ford) worstelt Kylo Ren aka Ben Solo (Adam Driver) met zijn persoonlijkheid. Ondertussen heeft Rey (Daisy Ridley) samen met Chewbacca (Joonas Suotamo) de doodgewaande Luke Skywalker (Mark Hamill) gevonden. Wat volgt is een klassieke strijd tussen goed en kwaad plus een innerlijke strijd tussen Kylo Ren en Rey.

© Disney/Lucasfilm, 2017

Beauty and The Beast (2017)

Het klassieke Disneyverhaal over een Frans plattelandsmeisje en een prins die rust onder een vloek die hem in een beest veranderd is al vaak verteld. Uiteraard kennen we de geanimeerde film uit 1991. In deze life action versie zien we Emma Watson (Belle) en Dan Stevens (Beast) in de hoofdrollen.

© Disney, 2017

Mission Impossible – Fallout (2018)

Daniel Craig is James Bond, Tom Cruise is Ehtan Hunt. De Amerikaanse tegenhanger van de Britse geheim agent. In het zesde deel van de franchise moet Hunt samen met zijn IMF-collega’s drie kisten vol plutonium terug zien te vinden. Kisten die ze zelf zijn kwijtgeraakt!

© Paramount Pictures, 2018

Gravity (2013)

Sandra Bullock en George Clooney schitteren in dit met Oscars overladen verhaal in de ruimte. Bullock speelt een wetenschapper die voor het eerst op missie naar de ruimte gaat. Clooney is de oude rot die zijn laatste missie vliegt. Tijdens een ruimtewandeling gaat de shuttle verloren en zijn ze in alles op elkaar aangewezen.

© Warner Bros, 2013

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

2 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Uit de gegevens op IMDb halen we het volgende naar boven over het productieproces van Skyfall:

  De regisseur had een team van 12 regie/assistenten tot zijn beschikking.
  Ook in de second unit waren 12 mensen aanwezig die onderdelen regisseerden.
  Op het gebied van camera en licht waren 106 mensen in de weer.
  Art department beschikte over 100 medewerkers, van ontwerpers, timmerlieden tot prop medewerkers.
  De cast bestond uit maar liefst 91 acteurs.
  Make up en hair: 22 medewerkers
  Voor stunts stonden 75 mensen klaar en de special effects afdeling bestond uit 33 medewerkers.
  Visual effects had een compleet leger ter beschikking: 421 mensen. Bijna net zoveel als het aantal medewerkers in de overige traditionele filmberoepen die aan Skyfall werkten.

  Net als in de fabrieken de medewerkers door robotten vervangen gaan worden, beleven we het ooit dat alle acteurs uit de computer komen.
  Tijdens de première loopt er dan een gelegenheidsrobot-acteur over de rode loper. De kans is groot dat wij dat nog gaan meemaken.
  Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden.
  Dat het een enorm succes gaat worden voor Hollywood 2.0 daar twijfel ik niet aan.

  • Dat is een indrukwekkend lijstje! Als we een nieuwe Terminator krijgen hebben we niet enkel robots voor de camera maar ook erachter!

BoekenBoeken