James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Regisseur Denis Villeneuve favoriet voor Bond 25, aldus Daniel Craig

Regisseur Denis Villeneuve favoriet voor Bond 25, aldus Daniel Craig

Regisseur Denis Villeneuve lijkt voor wat betreft Bond-acteur Daniel Craig de frontrunner te worden om de 25e Bond film te regisseren. Tenminste, als we het nieuws van redacteur Baz Bamigboye van de Britse conservatieve krant The Daily Mail mogen geloven. In een tweet van hem maakte Bamigboye duidelijk dat Bond-acteur én co-producer Daniel Craig erop gebrand is om Denis Villeneuve binnen te hengelen.

Natuurlijk zijn wij van James Bond Nederland erg voorzichtig met het plaatsen van dit soort nieuwtjes, ware het niet dat Baz Bamigboye een zekere status en geloofwaardigheid heeft opgebouwd binnen de Bond fan community. Bamigboye heeft het meerdere keren dit decennium bij het rechte eind gehad voor wat betreft Bond scoops.

Begin november 2014 wist hij correct te bevestigen dat Christoph Waltz de rol van Bond-schurk zou spelen. En afgelopen maart wist hij te onthullen dat Neal Purvis & Robert Wade het eerste script zouden gaan schrijven voor Bond 25, nadat John Logan dat had gedaan voor “Skyfall” en “SPECTRE”. In juli werd dat uiteindelijk door EON Productions en Metro-Goldwyn-Mayer bevestigd.

Overigens gaven entertainment outlets Deadline en Variety eind juli al aan dat er drie regisseurs op het lijstje favorieten prijkten van de Bond producers: Britse nieuwkomers Yann Demange en David Mackenzie en de inmiddels zeer populaire regisseur Denis Villeneuve, bekend van onder andere “Sicario” (2015) en “Arrival” (2016) en het aankomende vervolg op “Blade Runner”, “Blade Runner 2049”. Yann Demange zou toen frontrunner zijn.

Om regisseur Denis Villeneuve te contracteren, zal er alleen wel in z’n drukke schema gesneden moeten worden. Momenteel is hij bezig met de remake van Science-Fiction klassieker “Dune”. Maar gezien Daniel Craig’s overtuigingskracht –Daniel Craig heeft immers Sam Mendes voorgesteld in 2010 aan Bond producers Barbara Broccoli en Michael Wilson en hij is inmiddels co-producer– zou het zomaar kunnen dat hij Villeneuve weet te overtuigen om het “Dune”-project even stil te leggen voor Bond 25.

Vooralsnog zullen we nog geduld moeten hebben, want nog veel belangrijker is het op handen zijnde nieuws van een nieuwe filmdistributeur. Want zonder filmdistributeur kunnen Daniel Craig, Barbara Broccoli en Michael Wilson nog zoveel willen, maar een nieuwe Bond film zal er dan niet komen.

Gert Waterink

Gert werd al op vroege leeftijd geprikkeld door het intense schatergelach van zijn vader bij het zien van een James Bond-film. Rond z’n tiende zag hij zijn eerste Bond-film op TV, You Only Live Twice. De rage was begonnen. Zijn favoriete film is On Her Majesty’s Secret Service, maar in het Daniel Craig-tijdperk weet hij niet welke film beter is: Casino Royale of Skyfall. Gert heeft als andere grote passie (film)muziek en verzamelt veel boeken over films, en natuurlijk Bond.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken