James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Première Musical A Steady Rain

Première Musical A Steady Rain

tumb-rode loperVandaag gaat het toneelstuk A Steady Rain met Daniel Craig en Hugh Jackman in New York In première.

 

De afgelopen weken hebben hoofdrolspelers in de Broadway musical A Steady Rain, Daniel Craig en Hugh Jackman, een stevige perscampagne gevoerd. Voor Daniel Craig gaat een droom in vervulling. Het spelen op Broadway. Op 10 september j.l. begonnen de previewvoorstellingen.

Deze waren een succes. In de eerste week stond het stuk in de top drie van de box-office. In acht voorstellingen haalde A Steady Rain bijna 1,2 miljoen dollar op; dit meldde Variety. Bezoekers betaalden gemiddeld 126 dollar om het stuk te zien, wat deze cashflow genereerde.

Op vrijdag 18 september was de Oprah Winfrey Show op locatie in New York. Enkele beroemdheden brachten haar een verrassingsbezoek. Daniel Craig en Hugh Jackman waren ook van de partij. Het bleek om een echt verrassingsbezoek te gaan omdat, Oprah werkelijk geen idee leek te hebben wie die acteur met het blonde haar en de snor was. Jackman herkende ze meteen.

Afgelopen maandag kwamen de heren weer in het nieuws. Ditmaal omdat er tijdens de voorstelling een telefoon af ging. Dit tot grote verbazing van het publiek en de twee acteurs zelf zo meld de NOS. Craig reageerde nog het meest rustig. Maar Jackman was het al gauw zat. “Neem de telefoon gewoon maar op. Wij zijn er even niet”; zei hij. Craig voegde toe: “Neem maar op hoor…neem de tijd”, toen de telefoon bleef rinkelen.

A Steady Rain gaat over twee agenten (Denny en Joey) welke al jaren goede vrienden zijn. Op een avond moeten de heren naar een melding van huisvredebreuk. De melding loopt echter compleet uit de hand met de dood van een jonge jongen tot gevolg. De relatie tussen de twee hoofdpersonen wordt flink op de proef gesteld. Wie neemt de verantwoordelijkheid van de dood van de jongen op zich?

De musical is te bezoeken in het Gerald Schoenfeld Theater in Manhattan, New York. Tickets zijn te koop via de website van The New York Theatre Guide. Producenten van de voorstelling zijn onder andere Barbara Broccoli, Michael G. Wilson en Keith Huff (tevens scenario). De voorstelling is twaalf weken lang te bezoeken en duurt tot en met 6 december 2009.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken