James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Persbericht Carte blanche, informatie over het verhaal

Persbericht Carte blanche, informatie over het verhaal

Er is meer informatie over het plot van Carte blanche, de nieuwe James Bond roman, bekend gemaakt door uitgeverij Unieboek – het Spectrum. Zo lezen we informatie over het plot en een aantal reacties van binnenlandse en buitenlandse media op het boek.

Persbericht

James Bond krijgt carte blanche…

Toen Jeffery Deaver in 2004 de Crime Writer’s Association Ian Fleming Steel Dagger Award voor zijn boek Brandend ijs in ontvangst nam, kon hij nog niet vermoeden dat zijn dankwoord zou leiden tot het verzoek om een nieuwe James Bond-thriller te schrijven. Vandaag is het zover en verschijnt van zijn hand wereldwijd de nieuwe James Bond: Carte blanche.

Na zijn diensttijd in Afghanistan wordt James Bond in Londen gerekruteerd door een nieuwe geheime dienst, die past bij de wereld van na 11 september: volledig onafhankelijk en opererend buiten alle overheidsdiensten om. Het doel: het rijk beschermen – op welke manier dan ook.

Een noodoproep dwingt Bond een etentje met een prachtige vrouw voortijdig af te breken. Er is een elektronisch bericht ontcijferd dat er later die week een aanslag zal volgen. Het aantal doden zal in de duizenden lopen. Agent 007 krijgt carte blanche om alles te doen wat nodig is om deze aanslag te verijdelen en het rijk te beschermen…

Over de auteur:

Van de internationale bestsellerauteur Jeffery Deaver zijn wereldwijd 20 miljoen thrillers verkocht. Hij is vooral bekend van zijn thrillers met Kathryn Dance of Lincoln Rhyme in de hoofdrol. Deaver heeft talloze prijzen op zijn naam staan en woont in North-Carolina. Met James Bond deelt hij zijn voorliefde voor snelle auto’s, skiën en whisky.

‘Deaver verenigt het schijnbaar tegenstrijdige en onmogelijke in een zenuwslopend, inventief verhaal.’ de Volkskrant

‘Als er al een definitie bestaat voor een pageturner, zou Jeffery Deaver moeiteloos de basisregels kunnen opsommen.’ Elvin Post

‘De meester van de explosieve spanning.’ The New York Times

Jeffery Deaver
Carte blanche
Prijs: € 19,99
ISBN: 978 90 475 1716 0
Nu verkrijgbaar

Kijk voor meer informatie op: www.007carteblanche.co.uk en www.jefferydeaver.com

Kijk voor meer informatie over James Bond op: www.jamesbondnederland.com

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken