James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Nominatie voor Ivor Novello award

Nominatie voor Ivor Novello award

tumb-cos-algemeenDavid Arnold is voor zijn bijdrage aan Quantum Of Solace genomineerd voor een muziekprijs.

 

David Arnold is een bekende in de James Bondwereld. Hij componeerde vanaf Tomorrow Never Dies (1997) alle James Bond Soundtracks. Inmiddels staat zijn teller dus op vijf films. Voor Casino Royale (2006) schreef hij samen met Chris Cornell ook de titelsong You Know My Name.

Arnold is genomineerd voor een Ivor Novello Award in de categorie Best Original Film Score. De awardsceremonie wordt voor de vierenvijftigste keer georganiseerd. 

Quantum Of Solace kenmerkt de stijl van Arnold. Hij heeft een snelle en spectaculaire score geschreven met veel gevoel. De muziek tijdens de actie is opzwepend zoals we dat van David gewend zijn. Goed gedoseerd en nimmer vervelend.

250-115-cos-photoshoot-bregenz-01

Naast Arnold zijn er nog twee genomineerden. Dit zijn: Benjamin Wallfisch voor The Escapist en Jonny Greenwood voor zijn bijdrage aan There Will Be Blood.

De awards worden uitgereikt op donderdag 21 mei in het Grosvenor House Hotel in Londen. Het gala is bedacht door The Britisch Academy of Songwriters, Composers and Authors in samenwerking met PRS for Music.

Voor de gehele lijst met genomineerden in alle catergorieën bezoekt u de website van de Ivor Novello Awards. De Britse band Coldplay is drie keer genomineerd.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken