James Bond Nederland
No Time To Die James Bond Daniel Craig telefoon Nokia
Home » Nieuws » Nokia in No Time To Die?

Nokia in No Time To Die?

Gisteren zat ik nog even naar de laatste beelden van No Time To Die te kijken. In eens viel mij de telefoon van James Bond op. Ik was eigenlijk benieuwd welk merk het zou zijn. Opmerkelijk was de ronde camera gedeelte op de achterzijde. Een zoektocht en speculatie begon.

No Time To Die James Bond Daniel Craig telefoon Nokia

De titel verraadt de uitkomst eigenlijk al: het gaat om een Nokia. En zoals we gewend zijn van elektronische producten in een James Bond-film: die zijn er niet toevallig. Voor No Time To Die blijkt dat nu ook. Na wat ideeën over het merk en type met Remmert van James Bond Lifestyle te hebben gedeeld en binnen onze eigen redactie kwamen we uit op een artikel van de Daily Mail. Eind februari berichtte zij over de opnames van een commercial van Nokia in Londen. De hoofdrol is daarbij weggelegd voor Bond-girl Nomi, vertolkt door Lashana Lynch.

No Time To Die Nokia 001

De reclame werd opgenomen op een tweetal locaties langs rivier de Thames in Londen. Bij de eerste locatie was Lashana Lynch betrokken. De tweede locatie was op een strand langs de beroemde rivier. Daar werden opnames gemaakt met een man met een zilveren koffer en diverse mannen in gevechtstenue.

De regie is in handen van regisseur Amma Asante (foto links naast Lynch). De stunts werden uitgevoerd door stuntdubbel Marie Mouroum (foto rechts). Zij was ook betrokken bij de productie van No Time To Die en andere films waarin Lynch een rol vertolkte. Later op de dag werden er in de straten van Londen nog opnames gemaakt met een motorfiets: een Triumph Thruxton TFC. Het oer-Britse merk is ook in de nieuwe James Bond-film met een aantal modellen te zien.

Verhaal

Het is nog speculeren wat het verhaal van de commercial ons gaat vertellen. Naar aanleiding van de foto’s heb ik de volgende hypothese:

Een man (de man met de koffer) verkoopt een aantal harddisks aan een onbekende organisatie. De deal wordt gesloten en de overdracht vindt plaats langs het water van de Thames. MI6 heeft er lucht van gekregen en stuurt Nomi er naartoe om de disks te onderscheppen. Zij ziet de deal en gaat er achteraan.

No Time To Die Nokia 012

Het is puur speculeren naar aanleiding van de foto’s. Wel is op een van de foto’s te zien dat Lynch een harnas aanheeft en het lijkt of ze valt. Daarbij is ook te zien dat het voorwerp in haar handen, vermoedelijk een (nieuwe) Nokia telefoon, valt. Wellicht wil het merk laten zien hoe stevig het product is, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Maar alles blijft puur gissen.

Nokia 7.2

Het vlaggenschip van het Finse bedrijf Nokia is op dit moment de Nokia 7.2. Als we naar de beelden kijken van Daniel Craig is het bijna zeker dat deze telefoon in de film te zien is. Maar het is ook goed mogelijk dat met de release van No Time To Die de opvolger van de 7.2 te zien is: de 8.2.

Deze zou, volgens geruchten, in mei worden gepresenteerd tijdens de Mobile World Congress. Overigens zag het bedrijf afgelopen jaren de verkoop van hun telefoons flink teruglopen. Wellicht dat een samenwerking met 007 hier verandering in gaat brengen.

© foto’s: Splash News, Nokia

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.