James Bond Nederland
Home » Nieuws » No Time To Die voertuigen bij Bond in Motion

No Time To Die voertuigen bij Bond in Motion

Met de komst van de trailer van No Time To Die wordt er een nieuw en een laatste hoofdstuk afgesloten. Om het nieuwe hoofdstuk kracht bij te zetten zijn er vanaf nu een aantal voertuigen uit de film te zien bij de tentoonstelling Bond In Motion.

Menig James Bond-liefhebbers heeft de tentoonstelling van Bond in Motion voertuigen wellicht al gezien. Is het niet in Beaulieu, dan wel op de huidige locatie in hartje Londen. Met meer dan 100 originele voertuigen en props uit de films is het de “place-to-be” voor Bond- en filmliefhebbers. Zeker nu er voertuigen uit No Time To Die aan toe zijn gevoegd. In totaal zijn het er zes!

De Aston Martins

Natuurlijk mag de Bond-auto’s der Bond-auto’s niet ontbreken: de Aston Martin DB5 uit No Time To Die. De auto in Bond In Motion betreft een stuntreplica en is voorzien van de gadgets uit de film en kogelinslagen. In totaal zijn er vier Aston Martin’s in de film te zien; de DB5, V8 Vantage, Valhalla en DBS Superleggera.

B25-2UDSC_2363b_.jpg

Ook één van de andere drie Aston Martins is te bewonderen: de V8 Vantage. Dit is de tweede V8 die te bewonderen is, want de originele uit The Living Daylights (1987) staat er ook. De No Time To Die V8 Vantage is er ook eentje die in Timothy Dalton zijn tweede film is gebruikt.

De voertuigen op Jamaica

Een deel van de nieuwe film speelt zich af op Jamaica. In het filmpje On set with Bond 25: Jamaica zien we een scooter rijden in de richting van Bond zijn huis. Nu weten we dat het de scooter is van Nomi. Het is een Royal Alloy GT125 en deze is vanaf nu ook te zien bij Bond in Motion.

https://youtu.be/NQkO0Shirl8

Ook de Land Rover Series III uit Jamaica is ook als één van de Bond in Motion voertuigen te bewonderen. De auto was te zien tijdens de eerste opnames van Daniel Craig op Jamaica.

B25_D09_01-05-2019_04013.ARW

De voertuigen in Matera, Italië

De Series III is niet de enige Land Rover. Ook de gloednieuwe Defender 110 X modeljaar 2020 staat er. Dit voertuig is gebruikt voor de stunts. Jaguar Land Rover is officieel sponsor en pasgeleden werd een achter-de-schermen filmpje uitgebracht door het Britse merk.

2. The New Land Rover Defender in action

Een ander Brits merk welke is verbonden aan No Time To Die is Triumph. Dit is het laatste model van de Bond in Motion voertuigen die ik vandaag met jullie bekijk. Tijdens de scènes in Matera wordt Bond achterna gezeten door een Triumph Scrambler 1200 XE. We hebben nog geen foto’s van Ash zijn New Land Rover Defender 110 met continuïteits schade uit Noorwegen en Nomi haar Royal Alloy GT125 vanuit Jamaica. Je leest het goed, Ash en hieronder zie je Primo (Dali Bensallah). Twee nieuwe karakters voor No Time To Die!

B25_D97-20-09-2019-29808.ARW
Primo op zijn Triumph Scrambler 1200 XE in Matera, Italië

De stuntcrew aan het woord

De stunts in No Time To Die waren in handen van een drietal rotten in het vak. Chris Corbould, Lee Morrison en Mark Higgins vertellen in het persbericht wat we van Bond in Motion en EON hebben honderduit. Als eerste is Chris Corbould aan de beurt. Hij was verantwoordelijk voor de special effects en was supervisor voor de voertuigen. Het is de 15e James Bond-film waaraan hij meewerkt.

De action crew bestond uit 20 getalenteerde mensen van ons en Aston Martin en Jaguar Land Rover. Vanaf oktober 2018 zijn we bezig met het regelen, plannen, oefenen en uitvoeren van de stunts. In totaal hebben we acht speciaal gemaakte Aston Martins DB5, drie V8 Vantages, twee DBS Superleggras en acht nieuwe Land Rover Defenders gebruikt.

Chris Corbould

Met de DB5 is wat speciaals aan de hand…

De DB5 heeft van Q een upgrade gekregen. De auto van James is nu voorzien van twee M134 mini guns (Gatling), mijnen van onder de achterbumper en de draaibare nummerplaten zijn vervangen door een moderne LED variant.

Chris Corbould

Voor Morrison was het de vijfde keer dat hij als stuntcoördinator bij een 007-film betrokken was. Hij vervulde die rol en andere eerder in Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015).

https://youtu.be/eelYBoBxf-I

Het is mijn vijfde Bond-film en de stunts worden als maar groter! Alle voertuigen, in het bijzonder de Defenders, gedroegen zich fantastisch. Ik ben benieuwd naar wat het grote publiek van de stunts vind!

Lee Morrison

Mark Higgins mocht voor de vierde keer aan een James Bond-film werken. Hij deed de stunts in de Aston Martin DB5.

https://youtu.be/kHfYSouqIuk

Ik reed de speciale DB5s. Elk model had haar eigen configuratie. Het was erg gaaf om dit te mogen doen. De opnames duurden (00)7 weken!

Mark Higgins

Bond In Motion, Londen

De Bond In Motion voertuigen zijn te zien in het London Film Museum aan Convent Garden in Londen. Het is de grootste collectie met James Bond-voertuigen en is een samenwerking met EON Productions. Meer informatie en tickets: www.londenfilmmuseum.com. Veel plezier!

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Blijkbaar zit Bond In Motion nog steeds in het London Film Museum. Ik dacht dat ze gingen verhuizen. Wie dol is op Bond-voertuigen moet nu snel die kant op.