James Bond Nederland
My Dinner With Herve © 2018 Home Box Office, Inc.
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » My Dinner With Hervé nu te zien!

My Dinner With Hervé nu te zien!

In mei dit jaar kondigden we aan dat er een biografische film zou verschijnen over acteur Hervé Villechaize. Afgelopen augustus kwamen de eerste trailers naar buiten en vanaf nu is de film te zien bij streamingdienst HBO Movies.

En hierbij alvast een voorproefje van het James Bond-gedeelte uit de film. Villechaize vertolkte in 1974 de rol van Nick Nack in de film The Man With The Golden Gun

© 2018 Home Box Office, Inc.

HBO Movies

De film werd gemaakt door HBO Movies onder leiding van schrijver en regisseur Sacha Gervasi. Het script van de film is gebaseerd op het leven van de kleine Fransman en de interviews die Gervasi vlak voor zijn dood in 1993 met hem had. Begin 2017 diende Gervasi het script in bij HBO en in mei van dat jaar werd het goedgekeurd. De opnames begonnen op 23 juni 2017. Op 4 oktober 2018 ging de film in Los Angeles in première.

Embed from Getty Images

Acteur Jamie Dornan, schrijver en regisseur Sacha Gervasi, acteur Peter Dinklage en directeur HBO Films Len Amato tijdens de première.

Cast

De rol van Hervé Villechaize wordt vertolkt door Peter Dinklage (X-Man, Game Of Thrones en Avenger). Andere belangrijke rollen in de films zijn weggelegd voor Jamie Dornan (Danny Tate), Andy Garcia (Ricardo Montalban), Mireille Enos (Kathy), Harriet Walter (Baskin), David Strathairn (Marty Rothstein), Mark Povinelly (Billy Barty), Wallace Langham (Aaron Spelling) en Michael Elwyn als Gore Vidal.

The Man With The Golden Gun

James Bond mag dus zeker niet ontbreken in deze film. De rol van James Bond wordt in de film vertolkt door acteur Mark Umbers. De manier van bewegen en zijn stem is een mooie ode aan wijlen Sir Roger Moore. De rol van Britt Ekland, Mary Goodnight in de film, is actrice Helena Mattson. Zij acteerde voornamelijk in bekende Amerikaanse televisieseries als NCIS, CSI, Two And A Half Man en Nikita. Acteur Doug Cox werd gecast als regisseur Guy Hamilton.

My Dinner With Herve © 2018 Home Box Office, Inc.
© 2018 Home Box Office, Inc.

Kijken

HBO is sinds vorig jaar niet meer in Nederland verkrijgbaar. Behalve voor Ziggo abonnees met een uitgebreid pakket, die kunnen films en series van HBO gewoon blijven kijken. Meer info: www.ziggo.nl

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken