James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Meer sterren voor Memorabilia Spring 2009

Meer sterren voor Memorabilia Spring 2009

tumb-beurzenEerder vertelden we u al dat er acht sterren uit de James Bondfilms hun opwachting maken. Nu komen er vier bij.

 

Eind januari hebben we u al gemeld dat er acht sterren uit de films op de beurs zijn uitgenodigd. Nu komen er nog vier bij. Twee van hen zijn zeer bekend en geliefd bij de fans.

Richard Kiel is toch wel een van de meest memorabele acteurs uit de Bondfilms. Hij gaf in The Spy Who Loved Me en Moonraker gestalte aan Jaws. De man die ongelofelijk sterk was en bovenal een ijzersterk gebit had. Bond (in de rol van Roger Moore) vreesde meerdere malen voor deze schurk.

Caroline Bliss vervangt in 1987 Lois Maxwell in de rol van Miss Moneypenny. Ze geeft het karakter gestalte in de twee films van Timothy Dalton The Living Daylights en License To Kill in 1989. Bliss stond in de films in schril contrast met Maxwell mede door haar lange blond haar.

Shane Rimmer is bekend van zijn optreden in de televisieserie The Thunderbirds. Hij is de stem van Scott Tracy. Rimmer speelde ook enkele figurantenrolletjes in films waarvan drie Bondfilms. You Only Live Twice (1967), Diamonds Are Forever (1971) en The Spy Who Loved Me (1977). Van de laatste is hij het meest bekend in de rol van Commander Carter. Shane is alleen op zondag aanwezig.

Robert Jezek is een figurantacteur. Hij speelde een rolletje in Casino Royale (2006). Hij is er op zaterdag.

De andere acht gasten uit de James Bondfilms zijn:

Eunice Gayson, Zena Marshall, Earl Cameron (foto), Jenny Henley, Blanche Ravalec, John Moreno, John Wyman en Guy Hamilton.

 earl-cameron 

Memorabilia Spring 2009 is te bezoeken op 28 en 29 maart en vind plaats in het NEC in Birmingham, Groot Brittannië. Voor openingstijden en meer verwijzen we u naar de site van Memorabilia.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken