James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Martin Benson (1918-2010)

Martin Benson (1918-2010)

Afgelopen woensdag is Martin Benson overleden. Hij werd eenenenegentig jaar.

 

 

De Britse acteur Martin Benson is overleden. Dit meldt The Stage. Hij speelde in 1964 de rol van Mister Solo in de James Bondfilm Goldfinger.

Solo was een schurk die Auric Goldfinger samen met anderen uitnodigde om Operation Grand Slam uit te voeren. De schurk ging niet akkoord met de voorwaarden en werd door Oddjob vermoord.

Benson was van de midden veertiger jaren van de vorige eeuw tot en met 2005 acteur en speelde in ruim 120 producties. Tot zijn repertoire behoorden onder andere: Monsieur Ripois (1954), Cleopatra (1963), The Message (1976) en The Omen uit hetzelfde jaar.

Verder speelde hij in vele televisieseries als The Saint, Danger Men, Ivanhoe en The Bill. Benson speelde zijn laatste rol in 2005 in de Britse ziekenhuisserie Casualty.

Martin Benson stierf in zijn slaap en is 91 jaar geworden.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken