James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Lintjesregen in Engeland

Lintjesregen in Engeland

Op de verjaardag van de Engelse koningin zullen 3 acteurs uit de 007 films een lintje ontvangen.

De gelukkigen zijn Christopher Lee, Jonathan Pryce en Alan Cumming. Christopher Lee ontvangt zijn lintje voor zijn bewezen diensten in theater en film. Hij vertolkte de rol van Scaramanga in The Man With The Golden Gun, maar ook klassiekers als Dracula en de succesvolle trilogie van The Lord Of The Rings. Met meer dan 60 jaar in het vak en meer dan 250 films op zijn naam, werd het tijd dat ook Lee wordt geëerd voor zijn werk.

Jonathan Price ontvangt een CBE (Commander of the British Empire) voor bewezen diensten in de filmwereld. Hij was ondermeer te zien in Evita, Ronin, The Brothers Grimm en de trilogie van The Pirates Of The Caribbean. In Tomorrow Never Dies vertolkte Pryce de rol van mediamagnaat Elliot Carver.

Alan Cumming zal een OBE ontvangen (Officer of the British Empire). Cumming is in de Bond wereld bekend vanwege zijn (fantastische) vertolking van Boris Grishenko in GoldenEye. Hij ontvangt de OBE voor zijn werk in film, theater en kunst, maar ook zijn strijd voor gelijke behandeling van homoseksuelen en lesbiennes.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken