James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Korte impressie van de The Bondstars Christmas Party

Korte impressie van de The Bondstars Christmas Party

Afgelopen zondag was het dan zover. The Bondstars Christmas Party. Een korte impressie vanuit een redactioneel perspectief.

 

Na een gezellige avond met een aantal Bondliefhebbers van over de hele wereld was het zondag 14 november dan eindelijk zover. The Bondstars Chrismas Party.

Dave Worrall nam ons mee over het studioterrein. Worrall schreef het boek The Most Famous Car Of The World over de Aston Martin DB5 van James Bond. Hij vertelde ons veel over de geschiedenis van de Pinewood Studios.

De rondleiding begon in het oude landhuis op het terrein. Vanuit hier begon de studio zich te ontwikkelen. De tuinen rondom het landhuis zijn in 1963 speciaal voor From Russia With Love aangelegd. In het landhuis zijn vele productiekantoren te vinden.

We hebben even goed voor u opgelet maar we vonden helaas geen kantoor met de veelzeggende titel Bond 23. Dit was in 2008 wel anders toen we Bond 22 op een deur zagen staan.

In het landhuis vinden we ook een herdenkingsplaats voor Albert R. Broccoli. Hier staan zijn prijzen opgesteld. Ook hangen er originele productietekeningen van Ken Adam. Hij ontwierp vele sets voor de James Bondfilms.

Op het moment worden er op de Pinewood Studios twee grote producties opgenomen. Het gaat om X-Men: First Class (2011) en Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011). Dit was wat de laatste film betreft duidelijk zichtbaar. Er stonden namelijk vele houten karren en houten stalletjes buiten.

De volgende stop was de Underwater Stage. Hier bevindt zich een 6 meter diepe tank met water. Hier worden op het moment scènes voor Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides opgenomen. Dit zagen we aan een call-sheet. In het verleden zijn er onder andere scènes voor de Harry Potter films, de Bondfilms en veel meer opgenomen.

De 007 Stage was helaas verboden terrein vanwege de opnames van X-Men: First Class en Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Wel zagen we vele trucks staan en werdt er druk gewerkt.

Na de uitstekend verzorgde rondleiding was het tijd voor een lunch. Na de heerlijke maaltijd werd de Christmas Round the table quiz gespeeld. Gepresenteerd door Jenny Hanley (Irish Girl uit On Her Majesty`s Secret Service). Daarvoor waren een aantal redactieleden in gesprek met Thomas Wheatley. Hij speelde Saunders in The Living Daylights (1987).

We bedachten ons geen moment en vroegen Wheatley mee voor de quiz. Helaas hebben we niet gewonnen en gingen de goedgevulde goodiesbags aan onze neus voorbij.

De dag stond vooral in het teken van herinnering. In de afgelopen twee jaar zijn de volgende mensen overleden:

Martin Grace (Stuntman)
Peter Murton (Production Design)
Alan Hume (Camera)
Martin Benson (Solo in Goldfinger)

Tom Mankiewicz (Screenwriter)
Joseph Wiseman (Doctor No)
Zena Marshall (Miss Taro in Doctor No)

Een aantal gasten vertelde openhartig over hun collega`s en vrienden.

James Bond Nederland wil Bondstars hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en wenst hen ook fijne feestdagen toe!

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken