James Bond Nederland
Home » Nieuws » Kenneth Tsang (1935-2022) overleden

Kenneth Tsang (1935-2022) overleden

Kenneth Tsang, die in Die Another Day (2002) de rol van generaal Moon speelde, is onverwacht overleden. Dat meldt AsiaOne. Tsang gaf gestalte aan de kordate vader van de Bond-schurk kolonel Moon, alias Gustav Graves. In de film maken we al vroeg kennis met generaal Moon. Hij is het die Bond laat gaan als gevangene aan het begin van de film.

Kenneth Tsang acteerde in tal van Chinese films, en brak op latere leeftijd door in Hollywood. Naast Die Another Day speelde hij ook in The Replacement Killers (1998), Memoirs of a Geisha (2005) en Rush Hour 2 (2001). Daarna werd hij dus ook gecast in Die Another Day. Tsang speelde de rol van generaal Moon met verve, een serieuzere vertolking tussen sommige over-the-top acteerprestaties van andere acteurs in Die Another Day.

Na de de vermeende dood van zijn zoon in het begin van de film en de vrijlating van Bond na de titels, verdwijnt generaal Moon even uit beeld. De film focust nu op Gustav Graves, waarvan later blijkt dat dat kolonel Moon in een nieuwe gedaante is. Aan het einde van de film verschijnt Kenneth Tsang als vader Moon weer in beeld, en wordt hij geconfronteerd met zijn zoon. Generaal Moon reageert met afschuw op de transformatie van zijn zoon, en wordt prompt door Graves/Moon doodgeschoten.

Pijn in de borst

Kenneth Tsang verbleef in een quantainehotel in Hongkong. Zijn dochter had maandag nog telefonisch contact met hem. Tegen haar klaagde Tsang over pijn aan de borst. Toen zijn dochter vandaag geen contact meer kreeg met haar vader, schakelde ze de verpleging in. Die vonden Kenneth Tsang buiten bewustzijn in zijn hotelkamer. De dokters die werden opgeroepen, verklaarden Tsang dood. De politie onderzoekt momenteel de doodsoorzaak.

Kenneth Tsang is 86 jaar geworden, hij laat een vrouw en twee kinderen uit een eerder huwelijk achter. Uit de Chinese acteerwereld komen steunbetuigingen. Tsang heeft, met honderden films in China, dan ook een stempel gedrukt op de Oosterse filmindustrie.

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.