James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » John Barry ontvangt Life Achievement Award

John Barry ontvangt Life Achievement Award

tumb-rode loperComponist John Barry schreef vele soundtracks voor de James Bondfilms. Nu ontvangt hij een Europese prijs.

 

Tijdens het Hollywood in Vienna concert ontvangt componist John Barry de Max Steiner Life Achievement Award. Hij krijgt deze voor zijn gehele oeuvre. John Barry schreef elf James Bondsoundtracks. Hij begon zijn werk aan de 007 films in 1963 met From Russia With Love en eindigde zijn medewerking aan de films in 1987 met The Living Daylights.

Barry won in totaal vijf Oscars. Onder meer voor de soundtrack van Born Free (1967) welke hij samen met Don Black componeerde. Een jaar later won hij voor Lion In The Winter en meest recent voor de film Dances With Wolves uit 1990. Naast de Oscars heeft John Barry nog vijftien andere prijzen gewonnen waaronder een Grammy en een BAFTA award.

Het concert staat in het teken van Hollywood. Het orkest speelt muziek uit Lawrerce Of Arabia, de James Bondfilms, Star Wars en nog veel meer. Een andere bekende gast op het gala is Nicolas Dodd. Hij schreef mee aan de soundtracks van Casino Royale (2006) en Quantum Of Solace (2008).

Het concert vindt plaats op 14 oktober in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Om precies te zijn in het concertgebouw. Voor meer informatie over het evenement verwijzen we u door naar de website van Hollywood in Vienna.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken