James Bond Nederland
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht week 51

JBN Weekoverzicht week 51

Onder het genot van een kop koffie, een roombotercroissant, of wellicht Bond’s eigen toast met Jersey butter en Little Scarlet jam, ben je met ons weekoverzicht deze zondag weer helemaal up-to-date.

Allereerst wil ik jullie namens de gehele redactie fijne feestdagen wensen! Voor de meeste is er nu een tijd van vakantie en samen zijn met familie en vrienden aangebroken. Een tijd waarin we stilstaan bij het geluk en welvaart die we kennen. Een tijd om extra aandacht aan onze naasten te schenken. Dat geldt ook voor ons. Komende week is de redactie minder goed bereikbaar en zullen we, op ons kerstverhaal na, alleen met belangrijk nieuws publiceren. Onze social media wordt wel regelmatig bijgewerkt.

Claudine Auger (1941-2019) overleden

Afgelopen week werd bekend dat actrice Claudine Auger op 78-jarige leeftijd is overleden. Ze vertolkte de rol van Dominique Durval, alias Domino, in de film Thunderball (1965). Redacteur Jorrit vertelt je hoe Claudine deze iconische rol kreeg. Lees meer . . .

Thunderball Sean Connery James Bond Claudine Auger Dominique Druval Domino Bahamas

The Music from James Bond: The Intimate Sessions

Het leven van zangeres Dorona Alberti staat de komende tijd in het teken van James Bond. Samen zanger Tim Akkerman en het Metropole Orkest staat ze in het theater met The Music From James Bond: 50 jaar iconische Bond-sound. Maar ze duikt ook het theater in met een aantal intieme sessies. Benieuwd geworden? Jorrit toont je waar je haar kan zien! Lees verder . . .

JBN bij Theater van het Sentiment

Het kan je niet zijn ontgaan; On Her Majesty’s Secret Service (1969) bestaat dit jaar 50 jaar. De film met George Lazenby in de hoofdrol als James Bond werd nogal wisselend ontvangen. Ook nu is het zo dat je ervan houd of totaal niet! Jorrit praat vanmiddag in Theater van het Sentiment met presentator Bart van Leeuwen om 16:30u over de film op NPO Radio 5. Stem jij af?

Léa Seydoux danst op muziek Michael Jackson

Wij kennen Léa Seydoux als actrice uit Spectre (2015) en de nieuwe James Bond-film No Time To Die. Maar ze heeft meer in haar mars: dansen. Er is een filmpje verschenen waarin de actrice danst op de muziek van Michael Jackson. Het filmpje is gemaakt door regisseur Cary Fukunaga tussen de opnames van No Time To Die door.

https://youtu.be/POGBmlUwzyE

Empire Magazine

Empire Magazine komt in februari 2020 met No Time To Die op de cover. Een deel van het magazine zal gewijd zijn aan de nieuwe film. We kunnen vooral nieuwe foto’s verwachten, waarvan we je er al twee kunnen laten zien, en interviews met o.a. Barbara Broccoli, Cary Fukunaga, Rami Malek en meer. Links is de reguliere versie en rechts welke de abonnees thuiskrijgen. Het ontwerp is van de Nederlandse illustrator Dennis Vernooij.

Total Film

Ook Total Film heeft aangekondigd met een No Time To Die-editie te komen. Er is nog geen cover bekend of een inhoud. Wel dat er verschillende exclusieve beelden te vinden zijn in het magazine. Onderstaande foto is door Total Film gepubliceerd.

No Time To Die posterwedstrijd

Ben jij een professioneel ontwerper, of gewoon hobbymatig? Er is een wedstrijd uitgeschreven om een poster te ontwerpen voor No Time To Die. De vijf winnaars zullen hun creatie terug zien komen op sociale media en een bedrag winnen van omgerekend € 2.600,–. Lees verder . . .

https://youtu.be/ET2HVpSNWxk

Eerste Upper Deck merchandise

Vorig jaar schreven we dat het Amerikaanse Upper Deck een meerjarig contract tekende met EON Productions voor het uitgeven van ruilkaarten. Daarmee namen ze het stokje over van Rittenhouse. Nu zijn de eerste twee verzamelitems verschenen: een verzamelbox van 200 kaarten en een bordspel. Meer informatie en bestellen . . .

Hieperdepiep

Als afsluiting van dit weekoverzicht de verjaardagen voor komende week:
– 22 december: Ralph Fiennes (M), 57 jaar,
– 23 december: Anatole Taubman (Elvis, Quantum Of Solace), 49 jaar,
– 24 december: Grand L. Bush (Hawkins, License To Kill), 64 jaar,
– 27 december: Maryam d’Abo (Kara Milovy, The Living Daylights), 59 jaar.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

2 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Zo, die Kara Milovy uit de The Living Daylights is nog geen spat veranderd, maar ik vermoed dat de mooie foto van een jongere jaargang is.

    De video met Léa Seydoux maakt mijn dag helemaal goed. Ze danst beter dan Cary Fukunaga filmt trouwens. De helft van de tijd mis ik haar hoofd. Geen wonder dat Cary van de camera department naar de regisseursstoel geswitched is.

    • Nee die blijft er goed uitzien inderdaad! Net zo goed als Bush en Taubman, LOL! Gelukkig heeft men voor Sandgren gekozen!