James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht Week 25

JBN Weekoverzicht Week 25

Onder het genot van een kop koffie, een roombotercroissant, of wellicht Bond’s eigen toast met Jersey butter en Little Scarlet jam, ben je deze zondag weer helemaal up-to-date. Een overzicht van onze artikelen van afgelopen week, de geruchten en meer!

Dit bericht bevat Spoilers!

Op het moment dat je dit artikel leest, geniet redacteur Merlijn van een welverdiende vakantie. Even twee weken los van werk en toch ook een beetje van James Bond. Het enige wat mee gaat is een James Bond-boek van Ian Fleming.

Afgelopen week was er voornamelijk nieuws te melden over de nieuwe film. Daarom staat het weekoverzicht deze week in het teken van Bond 25. Ik loop de week met je door!

James Bond Nederland op de radio

James Bond Nederland is (vinden wij onterecht) niet iedere week te horen op de radio. Zo nu en dan is er wat leuk nieuws te melden en springen wij in om de pers te woord te staan. Ditmaal hadden we echter geluk, zowel ikzelf als collega Jorrit waren deze week te horen op respectievelijk Omroep Brabant en NPO Radio 2.

Koninklijk bezoek voor Bond 25

Bond 25 kreeg deze week hooggeacht bezoek. Redacteur Jorrit zag dat de Britse kroonprins lachend op Pinewood Studios rondliep. Samen met Daniel Craig en de andere MI6-regulieren verkende hij M zijn welbekende kantoor. Zou hij een geheime missie van M hebben ontvangen? Ook liet Daniel Charles de Aston Martin DB5 zien, dat zag er haast uit als een traditionele Q- scène.

Acteurs en sociale media

Het lijkt erop dat de acteurs van de nieuwe film geen restricties hebben gekregen van het productieteam om foto’s te delen op sociale media. Tegenwoordig kan je dat ook niet helemaal tegen gaan. Eerder deelde actrice Ana De Armas al een foto genomen op het terrein van de Pinewood Studios. Ook acteur Dali Benssalah heeft een foto van de set geplaatst. De vlag verraadt dat het waarschijnlijk een straat in Cuba is. Wellicht is dit een link met Noorwegen?

Dit bericht bekijken op Instagram

#bond25

Een bericht gedeeld door Dali Benssalah (@dalibenssalah) op

De set op met Craig

Heb jij altijd al de James Bond-set willen bezoeken, zonder stiekem het hek van Pinewood over te klimmen? Het zou binnenkort mogelijk je geluksdag kunnen zijn. Redacteur Daniël schreef over de actie van Omaze en de kans om samen met Craig de studio te bezoeken. Misschien geeft hij je nog wel een hint over Bonds nieuwe poging om de wereld te redden.

Daniel Craig – ©Omaze, 2019

Cary Fukunaga

Cary Fukunaga heeft zich op Instagram uitgelaten over het feit dat hij de crew heeft staan laten wachten tijdens een opname dag. Lees hieronder zijn reactie erop:

Dit bericht bekijken op Instagram

Our Production Designer/Artful master of living for the day, Mark Tildesley— commented to me once that being a director must feel like dying of a thousand cuts, because of the constant stream of questions one must field. There’s not a minute on this job that isn’t scheduled, and even during a shoot day, in the hours before call, between takes and setups, and after we wrap there’s always a line of dedicated and hard working department heads hungry to prep our next sequences, no one sleeps on this kind of job. So sure it’s hard, but it’s still the best job in the world and I’d never disrespect the hardest working cast and crew. We’re all in this together. ? As for my PS4 relationship, if my RDR2 progress is any indication, it’s been stunted at 63% for months and if anyone spoils the end for me before I wrap on B25 I’m going to be pissed.

Een bericht gedeeld door Cary Fukunaga (@cary_fukunaga) op

Naomie Harris

Actrice Naomie Harris (Miss Moneypenny) heeft afgelopen weekend een interview gehad met Entertainment Weekly. Ik ploos het interview voor je uit. Daarin vertelde ze dat op woensdag 19 juni haar eerste opname dag is voor de nieuwe film. De opnames vinden plaats in Londen. Moneypenny zal in de film alleen maar achter een bureau zitten. Haar aanwezigheid op Jamaica was puur voor de perspresentatie.

Aston Martin

Op Twitter plaatste Aston Martin het bericht dat er ditmaal niet één, niet twee, maar liefst drie Aston Martins in de nieuwe Bond-film zitten. Twee klassiekers, de welbekende DB5 en de V8 Vantage, zullen terugkeren. Deze waren respectievelijk voor het laatst te zien in Spectre (2015) en The Living Daylights (1987).

De nieuwe superauto van Aston Martin, de Valhalla, is ook te bewonderen op het witte doek.

Rami Malek

Nieuwe Bondschurk Rami Malek zegt ervan overtuigd te zijn dat het goed komt met het vijfentwintigste Bond-avontuur. Hij zou zelfs al een aantal belangrijke scènes hebben opgenomen. De van origine Egyptische acteur heeft nog niet met Craig gefilmd, maar zegt onder de indruk te zijn van diens repertoire. Malek rondt momenteel de laatste opnames van de Tv-serie Mister Robot (2015-2019) af.

Release datum Spanje

De releasedatum van de nieuwste Bond-film is in Spanje naar voren geschoven, namelijk naar 2 april 2020. Dit is groot nieuws, omdat de film oorspronkelijk 8 april pas in première zou gaan in het Verenigd Koninkrijk. Meer nieuws heeft Universal nog niet gegeven, de gevolgen zijn daarom nog onbekend.

Geen onderzoek explosie

Onlangs was een testexplosie voor Bond 25 op Pinewood Studios nogal uit te hand gelopen. Verschillende onderdelen van het dak en de muur hadden losgelaten en de Albert R. Broccoli 007-stage was flink beschadigd. RTL Nieuws komt met het nieuws dat er geen vervolgonderzoek komt naar dit incident.

Danny Boyle over James Bond

HLN meldt dat Danny Boyle nooit meer voor een franchise wil werken. Dit is zijn conclusie na de mislukte samenwerking voor de nieuwste Bond-film. Hij schrijft liever met zijn eigen schrijvers en kon volgens hem zijn plannen voor Bond 25 niet afmaken. De regisseur betreurt het incident, maar laat weten veel over zichzelf geleerd te hebben.

Danny Boyle ©Reuters, 2010

Daarnaast wil hij niet zeggen wat deze ideeën inhielden, omdat hij niet weet wat Cary Fukunaga hier mee gaat doen. Ondanks het mislukte sprookje blijft Danny vriendelijk voor het nieuwe 007-project. Hij schuift de kersverse Batman, Robert Pattinson naar voren als de nieuwe James Bond.

Meer Bond 25

Het was deze week een lang overzicht met veel nieuws, maar des te beter voor de Bond-fan. Meer nieuws over onze favoriete spion, secretaresse, kwartiermeester en/of andere rariteiten rondom Bond 25 kun je vinden op deze pagina.

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Die Boyle blijft blunderen. Als Robert Pattinson Batman doet dan kun je niet meer in de rol van Bond kruipen. En voor Bond oogt hij te jong.

BoekenBoeken