James Bond Nederland
Home » Nieuws » James Bond Musical in de maak, of toch niet?

James Bond Musical in de maak, of toch niet?

Producent Merry Saltzman, dochter van Harry Saltzman die negen James Bond-films produceerde in samenwerking met Albert R. Broccoli, heeft aangekondigd dat er een officiële James Bond musical aan komt met de bekende soundtracks.

Saltzman beweerde eerder deze week de rechten te hebben voor de rechten van James Bond, The Musical. Haar ambitie was om de musical in 2017 of 2018 op het toneel te krijgen. Echter gooit Danjaq LLC en Metro-Goldwyn-Mayer Studios roet in het eten.

“Geen rechten”
Gisteren verklaarde het officiële Bond-team in een persbericht/statement geen rechten te hebben verleend aan Merry Saltzman. Danjaq en MGM hebben ook de musical rechten in handen en zonder hun rechten kan er geen sprake zijn van een musical.

Hun statement:
[blockquote pull=”” align=”left” attributed_to=”Danjaq LLC en Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc” attributed_to_url=”{{attributed_to_url}}”]Danjaq LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc confirm they have not licensed any rights to Merry Saltzman or her production company to create a James Bond musical. Danjaq and MGM jointly control all live stage rights in the Bond franchise, and therefore no James Bond stage show may be produced without their permission.[/blockquote]
Of er daadwerkelijk een James Bond musical zal verschijnen is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Saltzman de rechten niet in handen heeft, wat ze wel beweerde.

Joey Verseput

Joey is sinds Die Another Day liefhebber van James Bond-films, boeken en gadgets. Daarnaast is hij gek op films met Roger Moore als 007.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.