James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Jaguar / Land Rover presentatie Frankfurt

Jaguar / Land Rover presentatie Frankfurt

Gisteren werden de Spectre-voertuigen van Jaguar en Land Rover in Frankfurt officieel aan de pers  gepresenteerd. In Spectre gebruikt men de indrukwekkende Jaguar C-X75, Range Rover Sport SVR en de Land Rover Defender. De Jaguar wordt in de film gereden door Mr. Hinx. Actrice Naomi Harris (Miss Moneypenny), acteur David Bautista (Mr. Hinx) en muzikant John Newman werden voor de presentatie speciaal ingevlogen.

540_spectre_jaguar_001

De indrukwekkende Jaguar C-X75 is in de film te zien tijdens een achtervolging door de straten van Rome. De Jaguar werd voor het eerst in 2010 gepresenteerd als conceptcar. Voor de film werd het voertuig verder ontwikkeld door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations in samenwerking met partner Williams Advanced Engineering in Engeland. De achtervolging, waarin ook de Aston MArtin DB10 te zien is, werd zowel in Rome als in Engeland opgenomen.

“To have the opportunity to be a part of an iconic chase scene in a Bond movie and to drive the C-X75 supercar was like a dream come true for me. It truly is a beautiful beast of a car that will go down in movie history.”
David Bautista

540_spectre_jaguar_002

Voor de opnames in Oostenrijk werd gebruik gemaakt van een aangepaste Land Rover Defender. De Land Rover Defender werden door constructiebedrijf JLR Special Operations voorzien van onder andere 37-inch off-road winterbanden en andere aanpassingen aan het carrosserie voor de opnames in de sneeuw. Een Range Rover Sport SVR maakt dit trio compleet. De auto heeft een forse bodykit en is uitgerust met een LED lichtbak.

“I made my Bond debut in the Defender, and I have so many fond memories shooting that sequence in Turkey. It’s such a special franchise to be a part of, and I’m thrilled to be here in Frankfurt with the Jaguar Land Rover team”
Naomi Harris

540_spectre_jaguar_003

De voertuigen, inclusief de DB10 op de stand van Aston Martin, zijn van zaterdag 19 september tot en met zaterdag 27 september op de Internationale Autoshow IAA in Frankfurt te zien. De IAA is elke dag tussen 9:00u en 19:00u te bezoeken. Jaguar heeft een speciale website ter promotie van de C-X75, met daarop informatie en filmpjes van de opnames. Bezoek de website op www.jaguar.nl/spectre

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken