James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Jaaroverzicht 2009: juli

Jaaroverzicht 2009: juli

Bij veilinghuis Coys worden deze maand een aantal originele James Bond voertuigen geveild. Hoogtepunt van de veiling is de Lotus Esprit Turbo uit For Your Eyes Only. Naast de bronskleurige auto worden ook een Tuk Tuk (Octopussy) en een Renault 11 Taxi uit A View To A Kill  aangeboden. Alle voertuigen komen uit de collectie van Cars Of the Stars.

Zena Marshall (1925 – 2009)
Zena Marshall is op 84 jarige leeftijd overleden. De actrice, die een bescheiden rol had in Dr. No (Miss Taro), is een graag geziene gast bij filmbeurzen en was altijd aanwezig bij de evenementen op Pinewood. James Bond Nederland heeft haar in het verleden diverse malen ontmoet en gesproken.

Ian Fleming
De twee non-Bond boeken verschijnen deze maand. Ian Fleming Publications (IFP) komt met heruitgaves van The Diamond Smugglers en Thrilling Cities. IFP is blij dat ook deze boeken weer zijn verschenen. “Het uitgeven van deze boeken is een ode naar de schrijfstijl van Ian Fleming“, aldus de voorzitster van de uitgever, zelf een nichtje van Fleming. Het voorwoord van Thrilling Cities is geschreven door Fergus Fleming, neef van Ian en een bekend schrijver van reisverhalen.

Op 15 juli wordt bekend wie de winnaars zijn van de CWA Dagger Award. Dit is de belangrijkste boekenprijs in Engeland en wordt mede mogelijk gemaakt door Ian Fleming Pulications. In september zal tevens de Ian Fleming Steel Dagger Award worden uitgereikt.

Young Bond
Het Young Bond boek By Royal Command is de grote winnaar van de Oxfordshire Book Awards in de categorie Primair Selection Best Junior Novel. Het boek won met meer dan 50% van de stemmen. Het boek bevat een kort fragment van het verhaal A Hard Time To Kill.

Fototentoonstelling op 3.000 m hoogte
Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van On Her Majesty’s Secret Service is er het komende jaar een fototentoonstelling te zien op Piz Gloria. Deze Zwitserse berg en omgeving waren in 1969 het toneel voor opnamen van de film. Vooral het werken op grote hoogte was een uitdaging voor de filmmakers. De problemen en oplossingen zijn in deze tentoonstelling te zien.

James Bond Car Collectie
Deze maand wordt bekend gemaakt dat de Nederlandse uitgave van de collectie zal doorlopen tot nummer 85, net als in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast verschijnen deze maand #34 (Range Rover 4.6 HSE uit Tomorrow Never Dies) en #35, de Ford Mustang Convertible uit Goldfinger.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken