James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Ian Fleming postzegels

Ian Fleming postzegels

[column width=”600px” padding=“5%”]Op 30 juli verschijnt er een serie postzegels ter ere van het leven van Ian Fleming. De serie wordt uitgegeven door Guernsey Post ter gelegenheid van de 50e sterfdag van Fleming, op 12 augustus 2014.

500_ian_fleming_postzegels_2014_000
Pence

Er verschijnen zes verschillende waarden in pence. De 41 en 54 Pences hebben afbeeldingen van Ian Fleming tijdens de oorlog. De 55 Pences een afbeelding van Fleming in zijn vakantiewoning in Jamaica, waar hij zijn James Bond-boeken schreef. De derde, met een waarde van 66 Pences is misschien wel een bijzondere foto: Ian Fleming houdt zijn pas geboren zoon Casper in zijn handen. De laatste twee, 74 en 83 Pences, staat in het teken van Fleming als succesvol journalist. Naast de Pence verschijnt er een £ 3,– met daarop Fleming achter het stuur van een Bentley. De foto werd gemaakt voor de cover van LIFE-magzine. De £ 3,– verschijnt als set van acht stuks.

500_ian_fleming_postzegels_2014_001


Speciale Editie

Er verschijnen ook twee gelimiteerde edities van de postzegels. De eerste betreft een gouden miniatuurversie van de postzegel. Deze wordt geleverd in een fraaie presentatiebox. De tweede gelimiteerde editie is een “imperforate sheet”. Deze vellen worden gebruikt voor het drukken van de postzegels. Beide gelimiteerde edities verschijnen in een oplage van 250 stuks. De prijzen: voor de gouden plaat £ 95,– en voor de sheet £ 26,–. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

De postzegels zijn vanaf nu in de voorverkoop op www.guernseystamps.com. Hier zijn verschillende versies te bestellen.[/column]

[column width=“320px” padding=“5%”][/column][end_columns]

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken