James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Honda motoren te zien in Beaulieu

Honda motoren te zien in Beaulieu

De openingsscene van Skyfall speelt zich af in Turkey en is een spannende achtervolging tussen James Bond (Daniel Craig) en Patrice (Ola Rapace) op motoren. Om precies te zijn op een Honda CRF250R motoren. Honda is vooral blij met de unieke samenwerking met EON Productions en waren vereerd om een 20 tal van dit type motor te mogen leveren. Naast deze motoren, welke duidelijk in de film te zien zijn, werden er ook nog twee van het type CRF450R geleverd, welke werden uitgerust met camera’s om de achtervolging goed in HD kwaliteit op te kunnen nemen.

De motoren werden voor de film wel onder handen genomen door Chris Corbould’s team aangepast voor de film. De stunts werden gedaan onder leiding van Bond-veteraan Gary Powell welke ook aandrong op het gebruik van de Honda motoren: “Honda heeft een van de beste offroad motoren welke we konden aanpassen zonder in te moeten leveren op veiligheid of performance”.

De motor van Bond en Patrice zijn nu te zien bij Bond in Motion, de tentoonstelling welke momenteel in Beaulieu te zien is. Naast de motoren is er ook een gewone versie van de Honda te bewonderen.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken