James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » GoldenEye 007 Reloaded released in Nederland

GoldenEye 007 Reloaded released in Nederland

James Bond is back! Althans in de gamewereld. GoldenEye 007 Reloaded is op vrijdag 4 november verschenen voor twee platforms. Het gaat om de xBox 360 en de Playstation 3.


GoldenEye, GoldenEye en nog eens GoldenEye

GoldenEye
voor op de console kent een lange geschiedenis, misschien wel de langste uit de gamewereld. In 1997 verscheen de eerste GoldenEye titel. In GoldenEye 64konden spelers missies uit de gelijknamige film spelen. Vooral de multiplayer van deze versie wordt één van de beste ooit genoemd.

Een game met GoldenEye in de titel keerde in 2003 terug. Toen verscheen GoldenEye: Rougue Agent. In deze game speelt men niet James Bond. Een overgelopen Mi6 agent speelt de hoofdrol. Deze game wordt gezien als een van de slechtste James Bond-games ooit verschenen, mede doordat James Bond nergens terug te vinden is. Dame Judi Dench is de enige van de originele filmcast die haar stem leent. Rogue Agent kreeg alleen lof voor de graphics en de reïncarnatie van James Bond slechteriken als Dr. No en Auric Goldfinger.

GoldenEye 007 is de volgende titel. Niet heel erg vernieuwend, maar de titel staat zeker goed op de inhoud van deze game. Deze verbeterde versie van GoldenEye 64 kwam eind 2010 op de markt en verscheen enkel op de Nintendo Wii en Nintendo DS. Het verhaal is bijna hetzelfde gebleven als dat uit GoldenEye op de Nintendo 64. Dankzij de vernieuwde game krijgen we meer inzicht in de wereld van GoldenEye uit 1995. Het spel wordt dan ook enthousiast onthaalt, maar zal nooit de status krijgen van de allereerste versie.

Reloaded

Nu verschijnt GoldenEye 007 Reloaded. Voor het eerst zien we een 007-game  in high definition. De nieuwe engine moet een flinke boost geven aan spel. Begin dit jaar kwamen de eerste geruchten voor een nieuwe game. Eerst werd gedacht dat deze de verhaallijn zal volgen van de nieuwe James Bond-film, maar helaas, deze komt een jaar later uit. Verschillende game websites waren dan ook niet blij met de komst van GoldenEye 007: Reloaded.

Men vond het meer een game die er snel tussendoor moet komen om voor inkomsten te zorgen. Maar doordat de game alleen op de PS3 en XBox 360 verschijnt is daar zeker geen sprake van. Het spel bied een aantal nieuwe mogelijkheden zowel op de single player als in de multiplayer modus. Vooral herkenbaar zijn de menu`s die gelijk zijn aan de film Quantum of Solace, maar ook welke we terug zien op de game versie van de film.

In single player is Mi6 Ops Mode nieuw. Een aantal korte missies waarin de speler kan oefenen op verschillende oefenterrreinen van Mi6. Er zijn verschillende speelstijlen zoals, aanval, verdediging en stealth. Voor Playstation 3 gebruikers is er nog een bonus. Het spel kan ook met de Playstation Move worden gespeeld.

Daniel Craig kruipt in de huid van James Bond. Alle bekende personages uit de film GoldenEye (1995) mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar we zien ook andere bekenden uit de bijna 50-jarige geschiedenis. Te denken aan Odd Job, Jaws, Hugo Drax, Zorin en vele anderen. Maar er komen ook vele nieuwe personages in voor.

Wat te verwachten?

Wat mogen en kunnen we van de game verwachten? De kritieken lopen uiteen van heel goed tot een matige versie van de vorige edities. De sfeer van de originele Nintendo 64 editie schijnt wel terug te komen, maar we kunnen vooral James Bond welkom heten in HD, wat voorheen nog niet het geval was.

Prijzen

GoldenEye 007 Reloaded gaat voor zowel de xBox 360 als de Playstation 3 € 69,99 kosten. Er verschijnt ook een speciale GoldenEye 007  Reloaded Double O Edition met daarin een Playstation Move, Sharpshooter geweer en het karakter Hugo Drax om mee te spelen. Of deze in Nederland verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend. De prijs van deze editie (in het buitenland rond de $ 149,99 ,bron: amazon.com) is nog niet bekend.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken