Doctor Jason Love vocht in Birma en wordt op late leeftijd door Mi6 wederom om hulp gevraagd De stem van Love is niemand minder dan James Bond, George Lazenby!
Wie is toch die mysterieuze dame in Rome en wie is “K” en waarom werd hij vermoord? De Russen werken in het geheim in Iran, dat is verdacht. Waarom zoekt het hoofd van Mi6 naar een naam die hij al twintig jaar kent? Dat hoor je in de eerste audioadaptatie van Passport to Oblivion, geschreven door bestsellerauteur James Leasor.
Doctor Jason Love heeft in de tweede wereldoorlog wat intelligence werk voor de Britten gedaan. Na de oorlog emigreerde hij vanuit Australië naar Engeland en stortte hij zich weer op zijn eigen praktijk in het Somerset. Mi6 is Jason Love niet vergeten. In ruil voor een zeldzame sportwagen, zijn passie naast zijn werk, wil men dat Love een ontmoeting tussen twee belangrijke partijen regelt. Een spannend avontuur rond espionage begint!
Naast George Lazenby als Doctor Jason Love speelt Glynis Barber de rol van Simone. Is zij de dame in Rome? Terence Stamp (C, head of Mi6) en Nickolas Grace als MacGilivray maken de cast compleet. Geïnteresseerd geraakt? Het audioboek van Passport to Oblivion is vanaf nu te pre-orderen en wordt vanaf 25 november uitgeleverd.
De Lazenby Gin Cocktail
Vijftig jaar On Her Majesty’s Secret Service (1969) vieren we dit hele jaar al. Uiteraard hoort daar ook iets te drinken bij! De Lazenby Gin Cocktail is bedacht door een café in het Australische Melbourne. David Molyneux van The Everleigh vertelt:
Gin is één van de simpelste dranken om mee te mixen. Voor de Lazenby koos ik voor een Gin van de Melbourne Gin Company. Eentje met veel aroma en grapefruit. Vanwege alle smaken hoefde ik er niet veel aan toe te voegen.
De Lazenby Gin Cocktail is tot en met de lente te bestellen bij The Everleigh. Mocht Melbourne nu net iets te ver zijn dan heb ik hier het recept voor je:
30ml MGC Single Shot gin
½ eetlepel poire Williams (ongeveer 2.5ml)
45ml blanc de blanc champagne (of eenzelfde bubbelwijn)
15ml citroensap
15ml simpele suikersiroop (1 deel suiker op 1 deel water)
IJs
Citroen
Bereiding
Koel een 160ml cocktailglas met ijs of in de vriezer. Doe alle ingrediënten in de een cocktailshaker behalve de champagne. Als de cocktail gekoeld is voeg je ongeveer 45ml champagne toe (3 theelepels). Daarna voeg je een groot blok ijs toe. Hoe groter hoe beter en schud je de cocktail kort. Voeg de cocktail toe aan een glas met champagne.
Tot slot smeer je een stukje citroenschil over de rand van het cocktailglas. Daarna is het genieten van een echt George Lazenby Gin Cocktail!
Na Diana Rigg heeft hij met Glynis al weer de mooiste ‘Bond-girl’.