James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Gadget Friday: De veelzijdige Sony Ericsson JB988

Gadget Friday: De veelzijdige Sony Ericsson JB988

De Sony Ericsson JB988 was toch wel een James Bond gadget die zijn tijd ver vooruit was. De Sony Ericsson is te zien in handen van Pierce Brosnan in Tomorrow Never Dies (1997). De telefoon was een Zwitsers zakmes in een zeer compact jasje.

Met de telefoon die er verder vrij onschuldig uitziet kon James Bond veel schade aanrichten. De telefoon had naast bellen nog 5 functies die zijn werk een stukje makkelijker maakt.

Overzicht van alle functies van de Sony Ericsson JB988 in James Bond:

De telefoon had een ingebouwde stroomstootwapen waarmee hij de vijand 20.000 volt elektriciteit kon toedienen. Niet bepaald een ‘lichte’ schok.

Daarnaast krijgt de gebruiker automatisch een schok als de telefoon de gebruiker (James Bond) niet herkent. Dit was te zien in een scéne.

Geen deur blijft gesloten voor Bond.

Ook een onmisbare feature op de Sony Ericsson JB988 was de elektrische deuropener. Met een ‘simpele’ sleutelpinnetje en zijn telefoon kon Pierce Brosnan elke deur openen.

https://www.youtube.com/watch?v=SQK0Mc-AaGs

Vingerafdrukscanner

Met de vingerafdrukscanner kon Pierce Brosnan eenvoudig de vingerafdrukken van de vijand scannen. Met een simpele knop kon James Bond toegang krijgen tot de kluis van Elliot Carver.

https://www.youtube.com/watch?v=u3qB-Wxt-gY

Geen sleutelgat? Ook geen probleem.

Mocht de traditionele deurgat ontbreken en was er een elektrisch deursysteem, dan kon Pierce Brosnan ook hierin zonder moeite. Met de elektronische deur-hack kon James Bond eenvoudig elektronisch beveiligde deuren openen.

https://www.youtube.com/watch?v=KFaD6y7LTl4

Afstandbediening BMW 750iL

De laatste maar alles behalve de minste, de afstandsbediening van de BMW 750iL. Buiten dat het een zeer geavanceerde auto was, kon Pierce Brosnan de BMW met gemak op afstand bedienen.

Ook de meegeleverde features van de BMW konden met de telefoon worden bedient zoals de raketten, het snij-mechanise en natuurlijk de bandenprikkers om de vijand wat uit koers te halen.

In deze scéne maakt Pierce Brosnan er dankbaar gebruik van. Alleen wel jammer van de BMW.

https://www.youtube.com/watch?v=61ppa8mBdOs

De Sony Ericsson JB988 was toch wel één van de beste telefoons in de James Bond-films. Een echte auto besturen met je telefoon, wie wil dat nou niet?

Joey Verseput

Joey is sinds Die Another Day liefhebber van James Bond-films, boeken en gadgets. Daarnaast is hij gek op films met Roger Moore als 007.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken