James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Gadget Friday: De Aston Martin V12 Vanquish

Gadget Friday: De Aston Martin V12 Vanquish

De Aston Martin V12 Vanquish was in 2001 een moderne opvolger voor de oud vertrouwde en onverslaanbare Aston Martin DB5. De Aston Martin V12 Vanquish werd gebruikt in 2002, in de film Die Another Day met Pierce Brosnan in de hoofdrol als James Bond.

Het zeer luxe en moderne ‘speeltje’ van Q Branch was uitgerust met een aantal geweldige gadgets, waaronder het onzichtbare schild waarmee Pierce Brosnan zich schuil hield bij het ijspaleis in IJsland en de wapens waarmee hij zijn vijand met gemak uit kan schakelen.

De Aston Martin V12 Vanquish heeft zoals de naam al doet vermoeden een V12 motor met een motorinhoud van 5,935 cc en 460PK. Daarnaast bereikt de Aston Martin V12 Vanquish de 100 KM/u in slechts 4,3 seconden en heeft een maximumsnelheid van 306 KM/u.

Ingebouwde wapens

De Aston Martin V12 Vanquish is aan de voorzijde voorzien van 2 inklapbare volautomatische shotguns die automatisch vijandige doelwitten detecteren, waarna ze automatisch worden afgevuurd.

Daarnaast zijn in de grille 4 raketten en 2 volautomatische machineguns weggewerkt. Deze kunnen worden bedient via het bedieningspaneel in de Aston Martin V12 Vanquish

[slider_gallery crop=”yes”]
[image video_url=”” url=”” target=”_self” src=”http://jb007.nl/wp-content/uploads/2015/03/shotguns.jpg” alt=””]
[image video_url=”” url=”” target=”_self” src=”http://jb007.nl/wp-content/uploads/2015/03/machineguns.jpg” alt=””]
[image video_url=”” url=”” target=”_self” src=”http://jb007.nl/wp-content/uploads/2015/03/rockets.jpg” alt=””]
[/slider_gallery]

Afstandsbediening

Naast onder andere de BMW 750iL uit Tomorrow Never Dies, kon de Aston Martin V12 Vanquish ook door middel van een afstandsbediening worden bestuurd. De motor kon op afstand worden aangezet en vervolgens kon de afstandsbediening gebruikt worden om de Aston Martin te verplaatsen.

afstandsbediening

Schietstoel

De schietstoel, hij was even weer terug, en nu in een andere auto. De Aston Martin V12 Vanquish had een echte schietstoel waarmee je je bijrijder een paar meter de lucht in kon schieten.

Pierce Brosnan gebruikte hem niet waarvoor hij bedoelt was in Die Another Day. Door een explosie raakte de Aston Martin V12 op de kop waardoor de auto met een hoge snelheid over het ijs glijdt. Door het gebruik van de schietstoel werd de auto omhoog geschoten waardoor hij weer op 4 wielen terecht kwam. Een slimme zet.

schietstoel

Banden-spikes

Omdat James Bond naar IJsland wordt gestuurd met een prestigieuze Aston Martin, dan moet hij natuurlijk ook winterklaar zijn. Op het ijs ben je niet alleen klaar met een setje winterbanden. Een handige functie was de intrekbare banden-spikes waarmee de auto kon klimmen op wegen van ijs.

De banden-spikes werden dankbaar gebruikt toen Zao probeerde James Bond het water in te rijden.

spikes

Camouflage

Toch één van de bijzondere gadgets van de Aston Martin V12 Vanquish was de camouflage. Door een laag van speciale polymeer en camera’s kon de auto onzichtbaar worden gemaakt voor het blote oog. Onzichtbaar is handig voor een spion als James Bond, wel zit er een kanttekening aan, dat bleek toen de sneeuwscooter er tegenaan botste.

camouflage

Radar

Een James Bond auto zonder radar kan natuurlijk niet. James Bond moet wel weten waar de vijand uithangt. Dankzij het LCD displaytje in de auto kon James Bond eenvoudig vrienden en vijand vinden.

[slider_gallery crop=”yes”]
[image video_url=”” url=”” target=”_self” src=”http://jb007.nl/wp-content/uploads/2015/03/radar.jpg” alt=””]
[image video_url=”” url=”” target=”_self” src=”http://jb007.nl/wp-content/uploads/2015/03/controle.jpg” alt=””]
[image video_url=”” url=”” target=”_self” src=”” alt=””]
[/slider_gallery]

De Aston Martin V12 Vanquish is een echte James Bond auto/gadget. Een prachtige, krachtige en snelle auto waarmee James Bond eenvoudig zijn vijand kan uitschakelen.

Joey Verseput

Joey is sinds Die Another Day liefhebber van James Bond-films, boeken en gadgets. Daarnaast is hij gek op films met Roger Moore als 007.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken