James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Foto’s: Aston Martin DB10 in Nederland

Foto’s: Aston Martin DB10 in Nederland

Zaterdag 31 oktober was het dan zover. De Aston Martin DB10 is voor één dag in Nederland te bekijken. Kroymans Aston Martin in Hilversum heeft de primeur. En dat hebben ze geweten. De rijen bezoekers stonden tot op de parkeerplaats! Wij van James Bond Club Nederland hadden de mogelijkheid om de DB10 nog voor de publieksuren te bekijken. De Aston Martin DB10 is een zeer bijzondere auto. Het voertuig is speciaal voor de James Bondfilm Spectre ontworpen. Het is een zogenaamde one off. Een model wat enkel voor één doel is gemaakt. Er zijn acht DB10’s met de hand gefabriceerd.

Vijf van de acht zijn voor stunts in Spectre gebruikt. Drie daarvan zijn op de openbare weg te rijden. 1 van de drie is een stuntwagen, van andere is niet bekend wat de status van het voertuig is en de laatste is het model wat bij Kroymans Aston Martin stond. Alle acht de DB10’s zijn bewaard gebleven. “Een zeer bijzonder auto die je niet zo snel meer in het openbaar gaat zien. Deze DB10 word volgend jaar voor het goede doel geveild. Welk doel dat is nog niet bekend. Iedereen kan een bod uitbrengen”, aldus de After Sales Manager North East Europe die met de DB10 een geselecteerd aantal Europese landen aan doet. En dat doet de auto in stijl. Er zijn twee vrachtwagens beschikbaar. Een gesloten exemplaar en een exemplaar van gehard glas waarin je de DB10 tijdens het vervoer zelf kan zien!

De After Sales Manager North East Europe vervolgt: “Als we de auto in de glazen vrachtwagen vervoeren dan is dat een geweldig gezicht. Andere weggebruikers kijken hun ogen uit. De DB10 is trouwens niet zomaar een V8 Vantage met een andere body. De auto is verbreed en staat op een verlengt chassis. De auto deelt techniek met de Aston Martin One-77.” De auto heeft de motor van de Aston Martin V8 Vantage S, een V8 met 435 PK. Genoeg vermogen om de DB10 sportwagen prestaties te geven. Dit is in Spectre dan ook duidelijk te zien als de auto met Bond door nachtelijk Rome scheurt. Geventileerde en geperforeerde schijven van Brembo in pizzaformaat zorgen voor voldoende stopkracht.

Naast de DB10 trok de speciale Aston Martin DB9 GT Bond Edition de aandacht. Een speciale DB9 met de kleur Spectre Silver, dezelfde kleur als de DB10. Het is een auto met 007 kenmerken.  Z0 heeft de auto onder andere een speciaal 007 gunbarrel en modelnaam tussen de achterstoelen gestikt, Bond Edition badges op de zijschermen aan beide zijden, een speciale Bond Edition dust-cover om de auto binnen af te dekken en een One-77 stuurwiel. De auto word geleverd met een Omega  James Bond Limited Edition Seamaster Aqua Terra 150M, het horloge dat 007 in Spectre draagt. De auto is inmiddels uitverkocht.

Natuurlijk is er ook oog voor mooie details. De Spectre filmcrew plaats vaak aparte waarschuwingen op de voertuigen die in de James Bondfilm worden gebruikt. Zo staat in de Q-Boat uit The World Is Not Enough (1999)  een waarschuwing dat je achterste vanwege de hitte zeer heet kan worden. Mocht je de waarschuwing negeren dan zal je achterste in de sowieso zeer heet worden. De DB10 heeft bij beide uitlaten een kleine waarschuwing: Caution Hot! Iets wat uiteraard vanzelfsprekend is!

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken