James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Einde nabij voor ontwerpstudio Bizzare Creations?

Einde nabij voor ontwerpstudio Bizzare Creations?

De ontwikkelaar van Blood Stone, Bizzare Creations houdt volgens bronnen op te bestaan.

 

Bizzare Creations is een onderdeel van Activision. Het maakte de recent verschenen game Blood Stone waarin de speler met James Bond op avontuur gaat.

Tegenvallende verkoopcijfers van voorgaande games gaven de doorslag om het ontwikkelingsbedrijf te sluiten. Dit meldt Gamez. En dat is jammer. Want de game Blood Stone blinkt met name uit in zijn prachtige graphics.

Activision sluit Bizzare vanwege de tegenvallende verkopen en successen van games als Blur, The Club en Blood Stone. Activision kocht het bedrijf drie jaar geleden.

Volgens bronnen bij Giant Bomb heeft Activision een 90 dagen durende consultatieperiode aangevraagd. Dit is in Groot Brittannië nodig om een bedrijf te sluiten. Bij Bizzare Creations zijn 200 mensen in dienst.

Aan het einde van Blood Stone wordt de mogelijkheid van een vervolg geboden. Dit wordt dus waarschijnlijk niet door Bizzare Creations gemaakt.

Activision heeft nog geen officieel persbericht uitgegeven. Maar er zijn wel berichten op het internet verschenen waarin wordt beweerd dat Activision op zoek is naar een koper voor de Bond ontwerpstudio.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken